• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micić: Verujem da ću biti bolji

Autor mondo.rs

Plejmejker Efesa istakao je da neće dozvoliti da ga loše šutersko veče u finalu Evrolige skrene sa zacrtanog puta.

Bajkovita sezona Vasilija Micića i Efesa u najjačem kontinentalnom takmičenju završila se porazom u finalu, od objektivno iskusnijeg i spremnijeg tima.

CSKA je vodio skoro svih 40 minuta, najviše sa 14 poena razlike, dok se za Efes sve osim početnih pet minuta i "kam-beka" krajem druge i početkom treće četvrtine, svelo na traženje rešenja i bezuspešnu poteru.

Danston i ekipa zabeležili su čak 19 ofanzivnih skokova, ali sa šutom iz igre od 37 odsto nisu mogli do trofeja.

"Mislim da su oni imali izvanredno veče. Dva najbolja igrača šutirala su im 100 odsto za tri poena (preciznije 8/11 - prim. aut), ko god je ušao, imao je izvanredan učinak za ekipu. Mi nismo najbolje šutirali, uprkos tome smo napravili preokret na početku drugog poluvremena i imali šansu. Ostaje veliki žal, ali i velika škola", rekao je Micić reporteru "Sport kluba", oko sat vremena posle finalne utakmice u Vitoriji.

Srpski reprezentativac bio je dobro čuvan, ali u pojedinim situacijama nije uspeo da iskoristi prostor koji mu je odbrana ostavila. Od devet pokušaja za tri poena, precizan je bio samo dva puta.

"Sa strane gledano, možda sam isforsirao neke šuteve, ali negde sam tražio svoj ritam, jer se osećam dobro što se tiče i šuta i svega ostalog. Dosta šuteva je bilo otvoreno, jednostavno nisam ih pogodio u ovoj utakmici, ali to je stvar koja se da popraviti ako veruješ u to. Ja verujem da ću uspeti to da unapredim i da ću biti bolji u tom segmentu", naglasio je Micić.

CSKA - Efes 91:83 finale, Evroliga 2019 Fajnal for
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Iako mu je naslov vicešampiona Evrope najveći uspeh u klupskoj karijeri, neposredno posle poraza su emocije bile pomešane.

"Kad izgubiš finale gorak je ukus svega toga, bez obzira što je rezultat sa strane gledano neverovatan. Došli smo na Fajnal for kao autsajderi, kako smo došli dotle je posebna priča, ali nije vreme da se hvalimo. Imali smo šansu, treba da izvučemo pouke. Čeka nas bitna završnica turskog prvenstva, verovatno opet dueli sa Fenerom".

Prošle sezone sa Žalgirisom je izgubio polufinale, pa osvojio treće mesto na Fajnal foru. Sada je drugi, sledeće sezone...

"Verujem da možemo da osvojimo Evroligu. Verujem u to jer znam kako dolazim do ovog gde sam trenutno. Ali, to uopšte nije lako. Svi timovi ulažu mnogo, svi daju sve od sebe da bi došli do ovog nivoa", odgovorio je Vasilije Micić.

"Ogromna mi je želja da osvojimo Evroligu, ali put je dug i moramo da idemo korak po korak".

Podsećamo da će elitno takmičenje naredne sezone biti još zahtevnije, jer se broj učesnika povećava sa 16 na 18, pa samim tim i broj utakmica u ligaškom delu sa 30 na 34.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC