• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dve Milojevićeve titule: 202/222

Proslavom titule na svom stadionu, Crvena zvezda je zaokružila još jedan dominantan nastup u Superligi.

 Dve Milojevićeve titule: 202/222 Izvor: MN PRESS

Vladan Milojević dočekan je u nedelju ovacijama svih tribina na "Marakani". Navijači su glasno pozdravili njegov izlazak na proslavu titule i klicanjem ga pozvali da ostane u klubu i sledeće sezone, što će se sasvim izvesno i dogoditi.

"Nemam reči da opišem ovaj osećaj", izjavio je dok je gledao svoje igrače kako slave titulu uoči utakmice protiv Napretka, završene ubedljivim trijumfom novog-starog šampiona, 3-0.

Od dolaska u leto 2017. godine, Milojević je pisao važne stranice klupske istorije, jer je prošle sezone s njim na klupi Zvezda posle deset godina imala evropsku jesen, zatim prvi put od početka devedesetih dočekala i "evro proleće", a onda je minulog leta debitovala i u Ligi šampiona.

Pamtiće se njegove dve sezone zbog međunarodnih utakmica, velikih pobeda, zbog uzastopnih titula u Srbiji, kao i zbog kurioziteta da je Milojević prvi trener crveno-belih koji je "vezao" dve sezone na klupi još od Velibora Vasovića, šefa struke od 1986. do 1988. godine.

Iako još nije potvrđeno da će šampion pod vođstvom istog trenera ući i u takmičarsku 2019/20, očekuje se da on ipak povede tim u novu sezonu, pred koju je sam sebi visoko podigao letvicu i kada je u pitanju Evropa i kada se govori o domaćem prvenstvu.

U poslednje dve godine, Zvezda je sa Milojevićem na klupi osvojila 202 od moguća 222 boda u Superligi.

U njegovoj prvoj sezoni, šampion je osvojio okruglo 100 bodova u Superligi (32 pobede, četiri remija i poraz), dok je u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga srpskog fudbala i nadmašio taj učinak, sa 102 boda (33 pobede, tri remija i poraz).

Od 1. oktobra 2017. i gostovanja Napretku u Kruševcu, pa do 20. aprila 2019. i meča protiv Čukaričkog na Banovom brdu trajao je niz utakmica u kojima crveno-beli nisu doživeli poraz. Ukupno - 57 mečeva.

U nedelju krunisani šampioni pobedili su i prošle i ove sezone sve superligaške rivale i dominantno odbranili titulu, istrčavši kao prvi trku u kojoj nije bilo mnogo prepreka na kojima su zastajali ili padali.

U dve šampionske sezone, Zvezdina gol razlika je skoro identična - prošle sezone 96:19, a ove 97:20.

Prošle sezone, Zvezda je odigrala nerešeno protiv Partizana (dva puta), Bačke i Napretka, koji joj je naneo jedini poraz. U tek završenom prvenstvu, crveno-beli su takođe dva puta remizirali u "večitom derbiju", kao i na gostovanju Radničkom u novembru, uz već navedeni, aprilski poraz protiv Čuke.

U ostalim mečevima, Marko Marin i saigrači su pobeđivali i učinili da Zvezda prvi put odbrani titulu od raspada državne zajednice Srbije i Crne Gore. Čekali su zvezdaši od 2007. da njihov tim "veže" šampionske proslave i uspeo je da im ostvari i tu želju.

U četvrtak, u finalu Kupa Srbije, Milojevićeva Zvezda imaće šansu da osvoji "duplu krunu", takođe posle 12 godina čekanja...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC