• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Moguće da Pjanić zaigra protiv Italije

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor BIH Robert Prosinečki nada se da će Miralemu Pjaniću biti smanjena kazna i da će on zaigrati protiv Italije.

 Prosinečki pred duela BIH sa Finskom i Italijom - Moguće da Pjaniću smanje kaznu Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Vidjećemo hoćemo li moći računati na Pjanića za utakmicu s Italijom. Koliko sam čuo, biće poznato o srijedu i ima veliki šansi da mu ublaže kaznu na jednu utakmicu suspenzije radi crvenog kartona dobijenog protiv Grčke. Naravno, ako se to desi, uvrstićemo ga naknadno na spisak", rekao je Robert Prosinečki, selektor BiH nakon što je danas saopštio spisak od 24 igrača na koje će računati u predstojećim utakmicama kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske i Italije.

"Imamo problema. Cimirot i Gojak su povrijeđeni. Krunić se povrijedio na treningu i nije igrao zadnju utakmicu pa su zbog toga 24 igrača na spisku. U toku sedmice kada završe prvenstva vidjećemo hoće li biti novih imena, dodatnih na spisku", istakao je Prosinečki.

Naglasio je da se, bez obzira na sve, neće prilagođavati igri Finske, odnosno da neće mijenjati formaciju u kojoj reprezentacija BiH igra.

"Neka se Finci prilagođavaju nama. U dobroj smo formi, nećemo mijenjati sistem, probaćemo s ovim igračima napraviti dobar rezultat. Imat ćemo osam dana da budemo zajedno i vremena da se pripremimo kvalitetno za oba meča. Imamo dobru atmosferu u timu. Bio sam igrač i šesti mjesec je najgori, jer već svi razmišljaju o putovanjima i odmorima s porodicama. Imamo sreću da s Italijom igramo drugu utakmicu", kazao je Prosinečki, dodavši:

"Uvijek pozitivno razmišljam. Trenutno, Finska nam je najvažnija. Nezgodni su, gaje skandinavski stil, igraju drugačiji fudbal. Međutim, imamo odgovor za to. Bolji smo i nadamo se da ćemo pobijediti u Tampereu. Italija je favorit protiv nas i svi je guraju. Fudbalska nacija sa 60 miliona ljudi gdje svaki drugi ili svaki prati fudbal. Ako bude dobar rezultat u Finskoj, biće odlična utakmica u Italiji i vjerujem da ćemo u Torinu odigrati najbolje. Nisam rekao da će nas pobijediti, ali su favorit kao Italija. Puno nam znači što je prva utakmica protiv Finske i ukoliko tamo budemo pravi i napravimo dobar rezultat, vjerujem da u Italiji možemo odigrati našu najbolju utakmicu".

Fudbalski reprezentativci BiH okupiće 31. maja u Sarajevu. Utakmicu trećeg kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020 će igrati protiv Finske u Tampereu 8. juna. Tri dana kasnije u četvrtom kolu izabranici Prosinečkog biće gosti Italije u Torinu.

Poslije dva odigrana kola u grupi J prva je Italija s maksimalnih šest, BiH i Grčka imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC