• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juniori Mege vicešampioni F8: Kao u bajci...

Autor mondo.rs

Ekipa Branka Milisavljevića vratila se sa završnog turnira juniorske Evrolige kao vicešampion. Puni utisaka, talenti Mege stigli su u ponedeljak u Beograd.

 Juniori Mege vicešampioni F8: Kao u bajci... Izvor: MN PRESS

Juniori Mege vratili su se iz Španije, sa završnog turnira juniorske Evrolige, sa vicešampionskim odličjima u rukama.

Posle pobeda protiv Makabija, Bajerna i Žalgirisa, ekipa Branka Milisavljevića u finalu je naišla na najdominantniju ekipu u uzrastu, Real Madrid, koji je od početka do kraja Fajnal ejta ostavio impresivan utisak.

Dan nakon finalne utakmice, Megini juniori stigli su u Beograd i na aerodromu bili lepo dočekani, pa su posle aplauza i pozdrava sa ponosom govorili o urađenom u Vitoriji, na četvrtom uzastopnom F8 na kojem učestvuju talenti tog beogradskog kluba.

Njihov trener je istakao da je još jednom dokazano da se u Megi ozbiljno i sistematski radi sa mladim kategorijama.

"Želim da čestitam igračima koji su bili neverovatni od samog starta turnira, pa sve do finalne utakmice i nakon nje. U nekoj našoj ranijoj pripremi i dogovoru za celo takmičenje, napravili smo plan da nas karakterišu poverenje, emocije, veliki rad, posvećenost i druženje. Sve to negujemo svakoga dana. Kao što ste videli, mi smo bili, zaista, šampionski tim u svakom pogledu. Ne samo u načinu na koji smo igrali, već i kako smo se ponašali. Sve prisutne u Vitoriji, momci su fascinirali svojom energijom, radošću, srcem. Kao treneru prilazili su mi ljudi iz organizacije da čestitaju na njihovom ponašanju i na onome što su radili svaki dan. Tako da je to najveći uspeh svih nas u organizaciji Mege Bemaksa. Kažem, sve čestitke i krediti idu za igrače, oni su najzaslužniji za sve", rekao je Milisavljević.

Megina ekipa bila je u Vitoriji mlađa od rivala, jer je igrala sa petoricom igrača rođenih 2002. godine. Njen trener rekao je da je na prvom mestu tražio od izabranika da budu tim.

"To je jedna fantastična grupa mladih igrača koji svaki dan dolaze da treniraju dva puta dnevno uprkos obavezama u školi. Stvarno daju sve od sebe. Zajednički dogovor nam je bio, da kada se završi taj turnir, možemo da sednemo zajedno, odemo na piće i kažemo: 'E, momci, mi smo dali sve od sebe'. Dali smo maksimum, završili smo turnir. I ne bi bilo važno da li smo prvi ili poslednji, već samo da smo odigrali kako smo se dogovorili - uzdignutog čela, sa zagrljajima, osmesima i poljupcima. I eto, to smo mi".

Izvor: MN PRESS

Milisavljević je rekao da su u Megi ubeđeni da će njegov tim nastaviti kontinuitet i u narednoj sezoni, u kojoj će značajan broj igrača moći da nastupa u juniorskom uzrastu.

"Zaista treba posmatrati to objektivno, ekipe koje smo mi savladali u Vitoriji su fantastične. Ja kao trener i bivši igrač vidim da svi oni imaju izuzetne pojedince i velike talente, ali ono što je moje momke od njih razlikovalo je to što su tim. Tim je uvek ispred i bolji od svakog pojedinca. Mi smo ubeđeni da će oni nastaviti ovako da se ponašaju, da rade i dišu zajedno, kao jedan, i svetla je budućnost pred njima. Neka uživaju u ovoj bajci, zaslužili su".

Aleksandar Langović je najbolji igrač juniora Mege, počev od kvalifikacionog turnira "Marko Ivković" u Železniku, zaključno sa nastupima u Španiji.

"Čestitao bih stručnom štabu i saigračima na odličnoj igri i sjajnom uspehu. Krenuli smo na put, kao i svaki tim, sa željom da osvojimo ovaj turnir. Nesrećno se završilo i izgubili smo, ali idemo dalje. U svakoj utakmici smo bili kao jedan. Trener nas je bodrio, hrabrio, nismo se nijednog trenutka predavali. Trud se na kraju isplatio. Sve ovo, ne samo meni, već i mojim saigračima, značiće dosta kao priprema za ono što nas u seniorskoj konkurenciji čeka".

Marko Andrić, plejmejker tima, istakao je da se utisci još nisu slegli i da se njegova generacija neće zaustaviti samo na ovome.

"Uh, vicešampioni Evrope, super osećaj! Mi smo bili malo mlađa ekipa u odnosu na ostale, ali mislim da je ovo dobra uvertira za iduću sezonu u kojoj svi na nas gledaju kao na favorite za osvajanje ovog turnira. Bilo je ovo sjajno iskustvo, posebno za nas koji smo mlađi i koji ćemo i sledeće godine moći da igramo na ovom takmičenju. Bili smo na zaista dobrom nivou, ali spremićemo se još bolje za iduću sezonu u kojoj ćemo, nadamo se, osvojiti evrologaški pehar".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC