Aplikacija 'Vršnjačko nasilje - Nema šanse'

Autor:

Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA uz kreativne prijedloge učenika iz osnovnih škola sa područja opštine Vogošća, kreirao je prvu mobilnu aplikaciju "Vršnjačko nasilje - Nema šanse".

0
A- A A+
aplikacija, vršnjačko nasilje Foto: Fena/ Udruženje CROA

Mobilna aplikacija sadrži dvije komponente. Ulaskom u aplikaciju korisnik ima mogućnost izbora između edukativnog kviza ili igranja igrice pod nazivom "Matematičar", a koji na zabavan i edukativan način pomažu djeci da grade svijest o značaju razvijanja empatije i drugarskih odnosa.

Kreiranje mobilne aplikacije je inovativna aktivnost koja usmjerava pažnju učenika sa loših sadržaja na internetu na kreativan rad i kreiranje edukativnih  sadržaja za vršnjake na pametnim telefonima.

Tolerancija na nasilje najveći problem

Aplikacija je prijateljska, sigurna za upotrebu edukativna i zabavna, a pruža informacije o tome šta je to vršnjačko nasilje i koji znakovi kod djece upućuju na to da su izloženi vršnjačkom nasilju. Aplikacija je profesionalno kreirana i dostupna za besplatno preuzimanje na telefonima.

Mobilna aplikacija kreirana je u okviru projekta "Vršnjačko nasilje - Nema šanse", čiji je osnovni cilj povećati stepen sigurnosti djece u pet vaspitno-obrazovnih institucija osnovnog obrazovanja koje egzistiraju na području opštine Vogošća, koji se realizuje uz podršku Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu ReLOaD koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), saopšteno je iz Centra za razvoj omladinskog aktivizma CROA.

Ostale vijesti