Ovim ga nesvesno "gurate" od sebe

Autor:

Možda niste ni svesni da to radite, ali na ovaj način suptilno gurate (potencijalnog) partnera od sebe.

Ovim ga nesvesno "gurate" od sebe Foto: Guliver/Getty images, Wavebreakmedia Ltd

Početak nove veze je uvek uzbudljiv. Pored toga što vam je sve novo, jednostavno je lepo gledati kako se partner zaljubljuje u vas, a i vi u njega. Ali, dok se pitate kako da podstaknete svog (potencijalnog) partnera da se zaljubi u vas, možda nesvesno radite neke stvari kojim ga odgurujete od sebe.

Ne podržavate njegovu nezavisnost

Drugim rečima, treba da imate na umu da je on i pre vas imao život, i da ga pustite da samostalno donosi svoje odluke. Imao je prijatelje i hobije i pre vas, i ne treba sada da ga sprečavate da i dalje uživa u tome.

Potrebno mu je da i dalje ima svoje vreme i svoj prostor, ali to nikako ne znači da mu nije stalo do vas. Takođe, i vi treba da imate svoje vreme i svoj prostor jer veza samo tako može da bude zdrava, kada oboje imate i svoj odvojeni, individualni život, koji ne ugrožava vaš odnos.

Ponekad žene to zaboravljaju i počinju da paniče što partner ne provodi više vremena sa njim, pa ga kritikuju, pritiskaju, pokušavaju da ga kontrolišu... i na kraju ga time oteraju od sebe.

Stalno se takmičite

Vas dvoje ste tim, što znači da nema potrebe ni za kakvim takmičenjem među vama. Dakle, time što se trudite da pokažete da ste inteligentniji, zgodniji, popularniji u društvu ili šta god... ne činite dobro svojoj vezi.

Naprotiv, kada među partnerima postoji takmičenje, neko se tu uvek oseća kao gubitnik, pa se onda javlja ogorčenost...

Umesto toga, potrudite se da svom partneru budete podrška i da se zajedno radujete svim uspesima. Ako to ne radite, već vodite računa o tome ko je bolji, ko gori, to će vas ubrzo iscrpeti i potpuno uništiti vaš odnos.

Previše se "prepuštate"

To verovatno niste očekivali! Da, čak i to može da "radi" protiv vas, jer to znači da se ne držite čvrsto svojih uverenja, potreba i svog bsistema vrednosti. Drugim rečima, "prepuštate" se novoj vezi kao da nemate svoje mišljenje, saglasni ste sa svim, jer mislite da ćete tako delovati privlačnije.

Žene često to rade jer smatraju da muškarci žele pored sebe devojku koja im neće biti naporna, koja neće biti opterećenje. Ali, prepuštajući se na ovaj način vezi, odajete utisak da ne razmišljate svojom glavom i da sa vama nema neke komunikacije, pa partner neće baš osećati da može da vam veruje.

Jednostavno, osoba koja nema svoje potrebe ni svoje mišljenje nije stvarna, Nije ni inspirativna, niti nekoga može zaista da zadivi, već samo da deluje površno i nezainteresovano. S druge strane, osoba koja se drži čvrsto svojih stavova i uverenja, vrednosti, može da inspiriše potencijalnog partnera da i on bude takav.

Tagovi:

Ostale vijesti