Dodik brani Štrahea: 'To je namještaljka'

Autor:

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ocijenio je da je namještaljka video-snimak sa austrijskim vicekancelarom Hajnc-Kristijanom Štraheom, te poručio da će SNSD nastaviti dosadašnju dobru saradnju sa njegovom strankom Slobodarska partija.

1
A- A A+
milorad dodik Foto: Jovanka Nikolić, Srna

Dodik je, komentarišući skandal u vezi s bivšim vicekancelarom Austrije Hajncom Kristijanom Štraheom, rekao da vjeruje da je to "nameštaljka" i smatra da nije bilo nikakve štete za Austriju zbog onog što se čulo na spornom snimku.

Dodik, koji je sa Štraheom u dobrim odnosima, danas je nakon sjednice predsjedništva stranke u Banjaluci u odbranu Štrahea rekao i sljedeće:"Mi imamo dobru saradnju i nastavićemo da sarađujemo. Očigledno se radi o namještaljci, vidite da nije bilo nikakve štete. Prošlo je dvije godine i nije bilo nijednog poteza od onog što je rečeno", prenio je sajt Klix.ba

SKANDAL U AUSTRIJI: Tajni snimak Štrahea na Ibici VIDEO

On je dodao i da misli da se radi o "balkanizaciji" evropske političke situacije.

"Ja se njemu zahvaljujem na podršci RS-u u tome da obezbijedi svoj dejtonski status", zaključio je Dodik.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc predložio je predsjedniku Austrije da raspiše prijevremene izbore, nakon što su u javnost dospjeli video snimci na kojima se vidi kako Hajnc Kristijan Štrahe, nudi navodnoj nećaki ruskog milijardera državne poslove za finansijsku pomoć njegovoj stranci. Štrahe je zbog toga podnio ostavku na mjesto vicekancelara i lidera Slobodarske partije Austrije (FPO).

Kurc raspisao izbore zbog skandala!

Ostale vijesti