• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno: Vladan Milojević ostaje trener Crvene zvezde

Autor mondo.rs

Mitar Mrkela otklonio svaku dilemu oko trenera Milojevića i mladog levog beka, Alekse Terzića.

 Mitar-Mrkela-Vladan-Milojevic-ostaje-trener-Crvene-zvezde Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Od ovog ponedeljka je i zvanično: Vladan Milojević će i naredne sezone voditi Crvenu zvezdu!

Gostujući na TV Arena Sport, sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela potvrdio je da srpski šampion neće menjati trenera ovog leta.

"Vladan Milojević ostaje trener Crvene zvezde", kratko i jasno otklonio je Mrkela svaku neizvesnost.

Zvezda kreće ka Ligi šampiona sa Vladanom Milojevićem!

To znači da će crveno-beli i treću uzastopu sezonu početi sa istim strategom na klupi, što se nije dogodilo decenijama unazad. Primera radi, Milojević je prvi trener Crvene zvezde koji je vezao dve pune sezone još od Velibora Vasovića koji je vodio ekipu od 1986. do 1988. godine.

Govoreći o predstojećem prelaznom roku, Mrkela je bio prilično "zatvoren". Nije želeo da otkriva imena igrača koji su trenutno na radaru crveno-belih, ali je rekao da među njima ima napadača.

"Nije tajna da u ovom trenutku imamo najviše ponuda za naše špiceve i u slučaju njihovih odlazaka, spremni smo da dovedemo zamene. Postoji interesovanje za sve naše igrače, ali već znamo koji igrači će sigurno ostati. Želimo da sačuvamo okosnicu tima, želimo da ponovo igramo Ligu šampiona i zato ne smemo biti slabiji. Zbog toga neki igrači neće ići bez obzira na ponuđenu cenu".

Potvrđena i prodaja Alekse Terzića

Mladi levi bek Aleksa Terzić posle "kaljenja" u Grafičaru neće se vraćati u prvi tim Crvene zvezde već će, kao što je MONDO pisao sredinom marta, preći u Fiorentinu: "Mislim da je to završeno i, koliko ja znam, sledeće sezone će igrati u Fiorentini", potvrdio je Mrkela. Navodno, od transfera 19-godišnjeg fudbalera Zvezda će zaraditi između 1.500.000 i 1.700.000 evra.

Na konkretno pitanje koji su to igrači koji čine kostur ovog Zvezdinog tima, ponovo je dobijen "diplomatski odgovor":

"To su oni igrači kojii su izneli Ligu šampiona i osvojili titulu".

Sportski direktor crveno-belih nagovestio je i da bi ponovo neko iz domaćeg prvenstva mogao da pređe na "Marakanu".

"Opredeljenje je da dovodimo najbolje igrače iz naše lige, a istorija je pokazala da u Superligi postoje odlični igrači koji su se potom odlično adaptirali u Zvezdi. Gobeljić, Jovančić, Pavkov su primeri... Sledeći tu filozofiju doveli smo Vulića i Vukanovića iz Napretka".

Tim koji je završio sezonu prilično se razliku od onog koji ju je započeo, a Mrkela je objasnio i zašto je tako.

"Sudbina našeg fudbala i Crvene zvezde jeste da živi od prodaje igrača, ali se u našem klubu stvari menjaju. Kada sam došao prvi su odlazili najbolji igrači, oni koji imaju najveću cenu, a to više nije moranje".

Finale Kupa Srbije u četvrtak protiv Partizana (19 časova, stadion Rajko Mitić) biće 57. utakmica za Zvezdine fudbalere ove sezone. U prethodnih 56 ostvarili su 42 pobede, devet remija i pet poraza, a u 29 nisu primili gol!

Ogromno iskustvo ekipa je dobila igranjem u grupnoj fazi Lige šampiona protiv Liverpula, Pari Sen Žermena i Napolija.

"Sačekale su nas tri izvandredne ekipe u grupi. To iskustvo je uticalo na početne utakmice koje smo igrali. Videlo se u Parizu da nismo navikli da igramo protiv takvih timova jer se na tom nivou svaka greška kažnjava, što su oni i uradili. Protiv Liverpula smo odigrali dosta bolje, ali su nas i oni kaznili za propuste. Kasnije su igrači pokazali da su stekli potrebno iskustvo i sazreli. Pobedili smo Liverpul, a on će igrati u finalu", podsetio je Mrkela.

Činjenica je, međutim, da crveno-beli u drugom delu sezone ne igraju u formi kao jesenas.

"Izgubili smo samo jednu utakmicu, ali tačno je da smo ovo proleće odigrali slabije nego prethodnih godinu i po dana. Tome je sigurno doprinela velika prednost koju smo ostvarili u prvom delu sezone, ali i veliki broj odigranih utakmica", zaključio je sportski direktor srpskog šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC