• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voriorsi, pa dokle?!

Još jedan igrač manje, čak 17 poena zaostatka krajem treće četvrtine... i opet pobeda! Golden Stejt u velikom finalu petu godinu zaredom.

Nije humano šta rade Golden Stejt Voriorsi!

Posle Demarkusa Kazinsa i Kevina Durenta, za četvrti meč finala Zapada u Portlandu ostali su i bez jednog od dvojice ključnih defanzivaca Andrea Igudale i uprkos tome "počistili" Trejlblejzerse.

U drugoj utakmici su Kari, Grin i ekipa nadoknadili 17 poena zaostatka, u trećoj 18, a u noći između ponedeljka i utorka sve to uspeli da prevaziđu, jer nijednom u ovoj seriji nisu zaostajali tako mnogo, tako kasno.

Portland je dva minuta pre kraja treće četvrtine imao 95:78, a nakon dva minuta igre u poslednjoj četvrtini 101:90. I nije bilo dovoljno za makar počasnu pobedu i povratak serije u Ouklend!

Portland - Golden Stejt posle produžetka 117:119, za konačnih 0:4 u finalu plej-ofa Zapadne konferencije.

Završne borbe za titulu počinju 30. maja, a finale Istoka nastavlja se noćas u 2.30, četvrtim mečom Toronta i Milvokija (trenutno 1:2).

Golden Stejt se plasirao u finale petu godinu zaredom, što je najduži niz otkako su Boston Seltiksi u periodu 1957-1966 bili najbolji na Istoku čak 10 godina.

"Ratnicima" je bilo potrebno nešto više od pet minuta da anuliraju pomenutih "minus 11", a još jedan minut da prvi put posle dugo vremena povedu - 106:108 košem Drejmonda Grina.

Portland je uzvratio trojkom Demijena Lilarda i zakucavanjem sjajnog centra Majersa Leonarda, ali je Klej Tompson odmah izjednačio trojkom i rezultat 111:111 ostao je nepromenjen u poslednjih 1:48 minuta regularnog toka.

Lilard je pokušao da završi meč prodorom i poluhorogom uz zvuk sirene, ali lopta se dva puta odbila od obruča i "odbila" da uđe u koš.

U produžetku su oba tima "porađala" svaki poen, ali psihološka prednost je bila na strani Golden Stejta. Važan koš dao je "rezervista" Alfonso Mekkini posle ofanzivnog skoka (115:116), da bi Grin 40 sekundi pre kraja trojkom definitivno prelomio utakmicu.

Drejmond Grin je sa 18 poena, 14 skokova i 11 asistencija drugi meč uzastopno stigao do "tripl-dabla", ali ga je nadmašio Stef Kari sa 37 poena (trojke 7/16), 13 skokova i 11 asistencija!

Tompson je ubacio 17 poena, Kevon Luni 12, uz 14 skokova, a Mekkini takođe 12.

Blejzerse je predvodio Majers Leonard sa 30 poena (rekord karijere) i 12 uhvaćenih lopti, dok je Demijen Lilard nanizao 28 poena i 12 asistencija, a Si Džej Mekolum 26 poena i sedam asistencija.

Golden Stejt i Portland u plej-ofu su se takođe sastali 2016. i 2017, a ukupan skor u tri serije je 12:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC