• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica: Nikoga ne treba tjerati da igra za Srbiju

Autor mondo.rs

"Mi smo, igrački gledano na papiru, poslije američke, najbolja reprezentacija na planeti!", kazao je Nemanja Bjelica i govorio o vječitoj temi pred svako veliko takmičenje - ko će se odazvati pozivu selektora?

 Nemanja Bjelica - Nikoga ne treba tjerati da igra za Srbiju Izvor: MN PRESS

Ko će igrati, a ko neće za reprezentaciju?

Vječita tema pred svako veliko košarkaško takmičenje gde faktor često nisu povrede, nego uglavnom zavise od umora pojedinaca i njihove spremnosti da "skrate" svoj odmor poslije napornih klupskih sezona.

Jedan od onih koji se često "žrtvovao" za Srbiju jeste Nemanja Bjelica koji će gotovo sigurno biti na spisku za Mundobasket u Kini, nakon dobre sezone u Sakramentu.

Iskusni košarkaš je u razgovoru za "Alternativnu televiziju" kazao da voli da igra za reprezentaciju, ali da istovremeno razumije one koji će se zahvaliti Saši Đorđeviću na pozivu, uz poruku da od toga ne treba praviti veliku dramu.

"Ja ne vjerujem da postoji igrač koji ne voli da igra za reprezentaciju", rekao je "Beli".

"Svako ko ne igra vjerovatno ima razlog i to mora da se poštuje. Na kraju dana, za reprezentaciju treba da igra onaj ko hoće i ne treba nikog da tjeraš".


Bjelica je istakao da voli da igra za reprezentaciju koju osjeća kao "veliku porodicu" unutar koje je hemija odlična, kako između igrača tako i stručnog štaba, medicinskog tima i ostalih koji daju svoj doprinos.

"Pričao sam sa Divcem i Stojakovićem oko toga. Mene je baš zanimalo kako je to izgledalo u njihovo vrijeme. Složili smo se da je period koji provedeš sa reprezentacijom zaista ne može da se poredi ni sa čim. Zabavno je, kratko traje, ali je zaista lijep osjjećaj", ispričao je Bjelica u intervjuu u kom se dotakao i očekivanja na Svjetskom prvenstvu.

/JOKIĆ O NASTUPU: ZAVISI KAKO SE OSEĆAM/

Izvor: MN PRESS

U grupnoj fazi igramo sa Filipinima, Italijom i Portorikom, ali su mnogi već upisali novo finale sa Sjedinjenim Američkim Državama.

"Mi smo, igrački gledano na papiru, poslije američke, najbolja reprezentacija na planeti. Svidjelo se to nekome ili ne, ali ja mislim da je to tako. Imamo lijepu priliku u Kini da napravimo uspjeh. Najvažnije je da svi budemo na okupu. Žrijeb nisam gledao, ali računica je jasna-pobijediš sve i igraš sa Amerikancima u finalu", kazao je Bjelica.

"Mislim da je naša generacija zaslužila da osvoji jednu zlatnu medalju. E sad, da li će to da bude svjetska, evropska ili olimpijska to ćemo da vidimo".

Odlazak iz Minesote pokazao se kao pun pogodak za njega i dobar dio sezone u Sakramentu je imao mjesto startera, čak se može reći i da su Kingsi bilježili bolje rezultate kada je Bjelica imao mjesto u prvoj petorci.

"U Sakramentu sam pronašao deo sebe i način na koji želim da igram u NBA ligi. Naravno, da to može još bolje. Ostaje žal što nismo uspjeli da izborimo plasman u doigravanje zbog loših partija nakon 'Ol star' pauze. Baš smo to bez veze ispustili, ali sigurno smo uradili veliku stvar ove sezone", rekao je Bjelica i podsjetio da imaju mlado jezgro tima.

Bjelica je u dresu Kingsa ove sezone prosječno bilježio 9,6 poena, 5,8 skokova i 1,9 asistencija, dok je na terenu provodio oko 23 minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC