• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lendejl se oprostio od Partizana

Autor mondo.rs

Australijanac se okrenuo pripremama za Ljetnu NBA ligu.

 Džok Lendejl napustio KK Partizan Izvor: MN PRESS

Džok Lendejl završio je misiju u Partizanu eliminacijom u polufinalu plej-ofa ABA lige, pošto devet minuta u meču prvog kola Superlige protiv Mege objektivno nisu vredni pomena.

Australijski centar je 26. aprila povredio skočni zglob i najavljeno je da će pauzirati 10 do 15 dana, ali se ispostavilo da se "iza kulisa" odvijala drama na potpuno drugom polju - vezano za transfer u Žalgiris.

Prema nezvaničnim informacijama, Partizan je želio da Lendejla zadrži i sljedeće sezone, uz povećanje plate, ali je on prije toga postigao dogovor sa učesnikom Evrolige, jer je u dvogodišnjem ugovoru imao klauzulu koja mu to omogućava.

Epilog je da će crno-bijeli inkasirati najmanje 250.000 evra na ime obeštećenja, dok je jedan od najboljih igrača u timu Andree Trinkijerija oslobođen daljih obaveza u klubu, preciznije, nastupa u plej-ofu Superlige.

Nakon što je Žalgiris potvrdio njegov transfer, Australijanac se putem Instagrama oprostio od Partizana.

"Veoma sam zahvalan Partizanu što mi je dao priliku da započnem karijeru u jednoj od najboljih situacija na koje sam mogao da naiđem. Stekao sam neke prijatelje za cijeli život i imao privilegiju da igram pred jednim od najboljih navijača na svijetu. Njihova energija je svaku utakmicu pravila intenzivnijom i uzbudljivijom. Mislim da ne bih bio ni upola ovakav igrač bez podrške koju sam dobio od saigrača, kluba i navijača. Zbog svega toga, zahvaljujem se svima koji imaju veze sa Partizanom. Uvijek ćete zauzimati posebno mesto u mom srcu. Ameriko, vidimo se uskoro!!".

Lendejl je u ABA ligi bilježio 12 poena, 5,6 skokova, 1,8 asistencija i 1,1 blokada po meču, zbog čega je izabran u idealnu petorku regionalnog takmičenja.

U Evrokupu je imao prosjeke od 11,2 poena, 6,5 skokova, 1,8 asistencija i 0,7 blokada.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC