Mićić: Kanalizacija završena, slijedi auto-put

Autor:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić objavio je danas završetak desetogodišnjeg projekta izgradnje kanalizacije u gradu u koji je iz raznih izvora uloženo 41 milion evra.

0
A- A A+
Bijeljina Foto: SRNA

"Ovo je najbolji projekat urađen u Bijeljini u proteklih pola vijeka u koji je iz gradskog budžeta uloženo 11,7 miliona evra, 12 miliona evra je kredit 12 Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj, a ostalo su donacije", rekao je Mićić na konferenciji za novinare u sjedištu Gradske uprave.

On je naveo da su kreditom za izgradnju kanalizacije opterećeni građani kroz cijenu vode koja je izjednačena za domaćinstva i industriju i dodao da ta cijena vode u Bijeljini ubuduće neće rasti.

Mićić je najavio da će završetak izgradnje kanalizacije u gradu biti svečano obilježen i konferencijom "Vrijeme je za čistu vodu" koja će biti održana 23. maja u Hotelu "Drina".

Prema njegovim riječima, na sistem kanalizacije u Bijeljini priključeno je 40.000 stanovnika, a prečistač otpadnih voda, jedan od tri u Republici Srpskoj, radi odlično.

"U kanalizaciju je ugrađeno 170 kilometara cijevi, odvojeno je urađeno 20 kilometara kišne kanalizacije, zamijenjeno je 25 kilometara vodovodnih cijevi koje su bile uglavnom azbestne i trošne, stare više od 40 godina, a nakon izgradnje kanalizacije rekonstruisano je 41 kilometar saobraćajnica, uređeni trotoari, rasvjeta i drvoredi", istakao je Mićić.

Gradonačelnik je na konferenciji za novinare najavio konačno definisanje trase budućeg auto-puta kroz Bijeljinu i njeno usvajanje u Skupštini grada do kraja juna, navodeći da auto-put neće biti udaljen od centra Bijeljine više od tri ili četiri kilometra.

On kaže da ne očekuje probleme sa eksproprijacijom zemljišta za auto-put, kakav postoji za izgradnju drinskog nasipa u Semberiji, jer bi trebao biti donesen zakon o izgradnji auto-puta koji će onemogućiti uslovljavanja.

Mićić je dodao da je u slučaju drinskog nasipa problem u Janji "više politika" kojoj ne zna razloga, a razlika je i u tome što je uslov Svjetske banke za izgradnju nasipa takozvano mirno preseljenje, što onemogućava izgradnju ako se protivi ijedan vlasnik parcele na trasi.

Na konferenciji za novinare Mićić je rekao i da će danas i sutra biti završena isplata 478.000 KM podsticaja poljoprivrednjcima za prošlu godinu iz gradskog Agrarnog budžeta.

Tagovi:

Ostale vijesti