Mkitarjan propušta finale

Autor:

Reprezentativac Jermenije zbog straha za bezbjednost definitivno neće putovati u Baku.

Mkitarjan propušta finale Foto: Guliver/Getty Images/Francesco Pecoraro

Ofanzivni "vezista" Arsenala Henrik Mkitarjan propustiće finale Lige Evrope protiv Arsenala, zakazano za 29. maj.

Domaćin utakmice je Baku, glavni grad Azerbejdžana, koji je sa Jermenijom u višedecenijskom sukobu oko oblasti Nagorno Karabah. Zato je Mkitarjanova bezbjednost prilikom eventualnog boravka u Bakuu danima bila jedna od ključnih tema vezanih za ovo finale.

Iako je ambasador Azerbejdžana u Velikoj Britaniji izjavio da tamošnja vlada garantuje da se Mkitarjanu ništa neće desiti, u utorak je Arsenal saopštio da se jermenski reprezentativac ipak neće naći u ekspediciji "tobdžija".

"Temeljno smo proučili sve mogućnosti da Miki bude u timu za finale Lige Evrope, ali smo poslije razgovora sa njim i njegovom porodicom zajedno odlučili da on ne putuje u Azerbejdžan", piše u saopštenju.

Mkitarjan je nastupio na 11 od 14 Arsenalovih mečeva u Ligi Evrope, čime je dao značajan doprinos proboju tog engleskog kluba u prvo finale evrotakmičenja od 2006.

"Bio je naš ključni igrač, tako da je ovo veliki gubitak", dodaju iz Arsenala.

Zanimljivo je da su "tobdžije" jesenas u grupi igrale protiv azerbejdžanskog Karabaga, kada Mkitarjan takođe nije putovao, kao ni 2015, kada se njegov tadašnji klub, Borusija iz Dortmunda, sastao sa Gabalom.

Naravno, bile su to mnogo lakše i manje važne utakmice od predstojeće, od koje Arsenalu zavise i vrijedan trofej i nastup u Ligi šampiona sljedeće sezone.

Ostale vijesti