• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei dobio PRIVREMENU licencu (i šta to tačno znači)

Autor mondo.rs

Kineska kompanija od SAD dobila privremenu licencu, koja važi do 19. avgusta.

 Huawei dobio PRIVREMENU licencu (i šta to tačno znači) Izvor: MONDO portal / Huawei

Ministarstvo trgovine SAD izdalo je neočekivanu privremenu opštu licencu, kojom će se obnoviti sposobnost kompaniji Huawei da održava postojeće mreže i obezbeđivanje ažuriranja softvera na postojećim Huawei uređajima.

Pročitajte i ovo: Zašto su se SAD "okomile" na Huawei?

Licencom se umanjuju ranije nametnuta ograničenja američke vlade da zabrani prodaju tehnologije kineskom Huawei-ju, preneo je Rojters. Navodi se da privremena dozvola traje do 19. avgusta.

U četvrtak, 16. maja, je stupila na snagu naredba američke administracije, kojom se kineski telekomunikacioni gigant Huawei Technologies stavlja na crnu listu u SAD.

Američko Ministarstvo trgovine saopštilo je da na takozvanu "Listu pravnih lica" (Entity list) stavlja Huawej Technologis i još 68 podružnica, čime se toj telekomunikacionoj kompaniji zabranjuje da nabavlja komponente i tehnologiju od američkih firmi bez prethodnog odobrenja SAD.

To je ugrozilo poslovanje kompanije, kojoj je zabranjena upotreba čak i Android operativnog sistema, što je sad ublaženo. Više o početnoj zabrani pročitajte u našoj originalnoj vesti, odmah nakon uvođenja zabrane.

Tokom 20. maja, nakon objave da joj je ukinuta Android licenca kompanija Huawei reagovala je saopštenjem, koje je odgovorilo na neka od pitanja korisnika, ali neka je ostavilo i otvorenim.

"Naša kompanija značajno je doprinela razvoju i rastu Androida širom planete. Kao jedan od njihovih globalnih partnera, blisko smo sarađivali sa open-source platformom kako bismo razvili ekosistem od kojeg su se okoristili i korisnici, i industrija. Huawei će nastaviti da pruža bezbednosna ažuriranja i servis nakon kupovine svim postojećim Huawei i Honor smartfon i tablet uređajima, pokrivajući one, koji su već prodati i one, koji su trenutno u zalihama u prodavnicama širom sveta. Nastavićemo i da gradimo bezbedni i održivi softverski ekosistem, sa namerom da pružimo najbolje iskustvo svim korisnicima na globalnom nivou", saopštio je Huawei.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS