• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ringišpil": Lampard u Čelsi, Sari u Juve?

Autor mondo.rs

Iako su najavljivali fudbalsku revoluciju sa Sarijem, Čelsi ne želi više da trpi Italijana i rado će ga prepustiti Juventusu. A znaju i ko dolazi umjesto njega...

"Sarriball".

Ideja prelijepog i atraktivnog fudbala koji je Napoli igrao za vrijeme Mauricija Sarija dopala se vlasniku "plavaca" Romanu Abramoviču koji je želio da baš tako igraju i njegovi igrači.

U prvoj sezoni na "Stamford bridžu" vidjeli smo samo obrise takvog fudbala, ipak je Premijer liga drugačije takmičenje u kom je daleko veći pritisak na igrača s loptom, tako da je Čelsi igrao po sistemu toplo-hladno i na kraju završio kao trećeplasirani s ogromnim bodovnim zaostatkom za Sitijem i Liverpulom, ali i brojnim teškim porazima.

Čitave sezone pričalo se o sudbini Mauricija Sarija i taman kada se činilo da je na odličnom kursu tu i da ostane, pošto je odveo tim do finala Lige Evrope, novi preokreti u priči.

Spekuliše se o tome da je Italijan bijesan na Abramoviča zbog odluke da usred sezone odigraju prijateljsku i humanitarnu utakmicu u SAD, a da se dodatno iznervirao kada se na tom meču teže povrijedio Ruben Loftus-Čik, jedan od igrača u najboljoj formi.

OLIVIJE ŽIRU OSTAJE "PLAV"

Francuski fudbaler Olivije Žiru ostaće igrač Čelsija, pošto je saradnju sa londonskim klubom produžio na još godinu dana. Ugovor 32-godišnjeg napadača sa londonskim timom važio je do ovog ljeta, a Čelsi je istoristio mogucnost da aktivira opciju nastavka saradnje. "Veoma sam srećan što sam potpisao novi ugovor, stvarno sam želio da ostanem još godinu dana. Od početka se osjećam kao dio tima, porodice. Nadam se da će doći trofeji", rekao je Žiru za zvanični sajt kluba. 

 Zbog toga je Abramovič odlučio da otpusti Sarija bez obzira na rezultat finala Lige Evrope, a već je izabrano da ga naslijedi Frank Lampard!

Mladi trener i legenda Čelsija prošlog ljeta je započeo trenersku karijeru u Derbiju i pokazao da je talentovan i kraj klupe pošto je "ovnove" odveo do finala plej-ofa za ulazak u Premijer ligu, gdje ih čeka Aston Vila.

Zanimljivo, na klupi Vile je u ulozi pomoćnika njegov nekadašnji saigrač Džon Teri, pa se očekuje da njih dvojica u tandemu vode Čelsi naredne sezone.



Ali, neće mnogo Sari plakati za Čelsijem...



Kako prenosi italijanska štampa, Juventus je odredio da Sarija angažuje za novog trenera poslije rastanka sa Masimilijanom Alegrijem, čak iako je bilo svađa sa navijačima "stare dame" dok je vodio Napoli i pokušavao da dođe do titule u Kalču sa njima.

Ako ne uspiju da se dogovore sa Sarijem, alternativno rješenje je Simone Inzagi iz Lacija, što znači da Juventus ne "puca" na trofejnije trenere koji su slobodni na tržištu.

Što se tiče samog Alegrija, on je rekao da želi da odmori od fudbala godinu dana.

Ko je bolje prošao?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC