• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Momir Ilić: Vrijeme je za kraj

Autor mondo.rs

Nekadašnji kapiten rukometne reprezentacije Srbije najavio je završetak duge i uspješne karijere

 Momir Ilić završava karijeru Izvor: MN PRESS

Momir Ilić, jedan od najboljih srpskih rukometaša u ovom vijeku, završiće profesionalnu karijeru na kraju sezone, saopštio je njegov klub Vesprem.

Ilić, koji ima 38 godina, oprostiće se od aktivnog igranja nakon šest godina provedenih u mađarskom klubu i dvije decenije karijere.

"Bilo je teško donijeti ovu odluku, reći zbogom rukometu i profesionalnoj karijeri poslije 20 godina. Teško je jer je to moj život. Volim rukomet. Na prvom mjestu je moja porodica, moja supruga i sin, a a onda je u mom srcu rukomet. To je nešto u čemu zaista uživam, da igram i radim taj posao, i ne mogu da zamislim život bez rukometa", poručio je jedva zadržavajući suze Ilić na konferenciji za novinare.

Ilić će poslije okončanja karijere ostati u Vespremu, a mađarski klub će naknadno saopštiti i koja će mu uloga biti povjerena.

Bivši kapiten Srbije karijeru je počeo u Šamotu i nastupao je još za Kolubaru, Fidelinku, Gorenje i Gumersbah, a dva puta je bio i najbolji strijelac Lige šampiona u sezonama 2014/2015 i 2015/2016.

Najviše uspjeha imao je u dresu njemačkog Kila sa kojim je osvojio dvije titule Lige šampiona i po tri Bundeslige i Kupa Njemačke, prije nego što je 2013. godine potpisao za Vesprem i kasnije podigao po pet trofeja prvaka i Kupa Mađarske, uz dvije SEHA lige.

Za reprezentaciju Srbije dao je 456 golova na 125 utakmica i sa kapitenskom trakom predvodio je "orlove" do srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2012. godine na domaćem terenu, kada je izabran za najkorisnijeg igrača turnira (MVP).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC