"Deneris": Samo da me Bijonse ne zamrzi!

Autor:

Glumica Emilija Klark, koja je tumačila lik kraljice Deneris u "Igri prestola" o susretu sa pevačicom Bijonse... i šta je uradila kada je pročitala scenario za završnu sezonu.

"Deneris": Samo da me Bijonse ne zamrzi! Foto: HBO via AP/Tanjug

Popularnost serije "Igra prestola" nadmašila je, čini se, sve dosadašnje. Glumci, junaci ove serije, verno su nam dočarali likove koji su tokom osam sezona ratovali, spletkarili, ulazili u emotivne veze, pokazivali sve ljudske vrline i mane, neretko bili okrutni.

O ovoj deriji još će se pričati, pogotovo o završnoj, osmoj sezoni, koja je podelila njene ljubitelje. Glumcima će, listom su izjavili, nedostajati druženja, snimanja na najneverovatnijim mestima.

Jedna od onih koja je glumom i pojavom obeležila seriju svakako je Emilija Klark koja je fenomenalno tumačila lik Deneris Targerjen, "majke zmajeva", Kalisi. Koliko je ona, zapravo, ostavila pečat, dovoljno govori podatak da je prošle godine u SAD 560 devojčica dobilo ime "Kalisi", a od početka emitovanja serije čak njih 3.500!

Do finalnih epizoda, Deneris je bila jedan od najvoljenijih likova, a onda je, "povukla" na svog oca, "Ludog kralja", i pokazala da "krv nije voda", pa je u poteri za osvetom spalila ceo jedan grad, a na putu do prestola i vladanja celim svetom, umela je da bude vrlo okrutna. Doduše, život je nije mazio, svakako.

Simpatična Emilija Klark teško je podnela čitanje scenarija za osmu sezonu serije kada ga je dobila. Bila je toliko očajna da je čak pozvala svoju majku i brata i plačnim glasom im postavljala pitanja.

"Oni su mi uzvraćali: 'Zašto nas sve to pitaš? Kako misliš - da li je Deneris dobra osoba? Šta te briga šta ljudi misle ili će misliti o Deneris? Emilija, da li si dobro?'. Odgovorila sam im: 'Dobro sam... ali, moram da vas pitam - da li postoji išta zbog čega biste ipak zamrzeli Deneris?'", isprilača je glumica, jasno pokazavši da nije zadovoljna kako će se završiti serija i šta će se desiti sa njenim likom.

Igra prestola Foto: HBO via AP/Tanjug

U intervjuu za "Njujorker", ispričala je i kako je proteklo njeno upoznavanje sa pevačicom Bijonse tokom zabave nakon dodele Oskara, pre početka emitovanja osme, završne sezone "Igre prestola"..

Bijonse je njen veliki idol.

"Bijonse mi je rekla: 'Jaooo, bože, koliko mi je drago što sam te upoznala. Ti si sjajna!'. Bila sam na ivici suza, zaista. Poželela sam da viknem: 'Molim te, molim te, nastavi da me voliš iako će se moj lik pretvoriti u tiranina, masovnog ubicu! Molim te, misli o meni i dalje da predstavljam sve žene ovog sveta na najbolji mogući način'", ispričala je Emilija Klark.

Nastavila je: "Bila sam potpuno sluđena tim susretom. Oh, bože, moj apsolutni idol kaže da joj se mnogo dopadam, a znam da će me na kraju serije mrzeti".

Tagovi:

Ostale vijesti