"Karolina Nojber" na dva značajna festivala

Autor:

"Karolina Nojber", predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske, do kraja ove pozorišne sezone biće odigrana na dva značajna teatarska festivala.

0
A- A A+
Karolina Nojber, predstava, Teatar fest, NPRS Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk

Autor teksta je istaknuti dramski pisac Nebojša Romčević, zastupljen, prije ove drame, i dramskim komadima Sile u vazduhu, Krivica i Otac i sin (Dečja posla), od kojih su posljednja dva i danas na repertoaru našeg Pozorišta. Adaptaciju i režiju drame "Karolina Nojber", premijerno izvedene u Narodnom pozorištu Republike Srpske 4. juna 2018. godine, potpisuje Kokan Mladenović. "Karolina Nojber" je peta predstava koju je ovaj potvrđeni, svestrani pozorišni stvaralac postavio na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

U aktuelnoj podjeli su glumci Zlatan Vidović, Maja Vujanović, Nataša Ivančević, Goran Jokić, Miljka Brđanin, Anja Ilić, Đorđe Marković, Nataša Perić, Aleksandar Stojković i Boris Šavija.

"Karolina Nojber" uvrštena je u takmičarsku selekciju 64. Sterijinog pozorja u Novom Sadu (30. maja) kao i u zvaničnu selekciju 38. Pozorišnih/kazališnih igara BiH u Jajcu (4. jula), što predstavlja svojevrsno priznanje autorima i ansamblu predstave.

Pogledajte "Karolinu nojber" 24. maja u narodnom pozorištu Republike Srpske i uvjerite se u vrijednosti ove predstave, koje je svrstavaju u red najboljih pozorišnih ostvarenja u proteklih godinu dana.

Tagovi:

Ostale vijesti