• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužna godina bez Bunje: Bio je veliki čovek i fudbaler

Autor mondo.rs

U Staroj Pazovi održana memorijalna utakmica u čast Gorana Bunjevčevića. Mnogo sadašanjih i bivših asova odalo poštu bivšem igrači Zvezde i Totenhema.

 Goran-Bunjevcevic-memorijal-utakmica-FSS Izvor: MN PRESS

Veliki broj bivših poznatih fudbalera učestvovao je u utorak u memorijalnoj utakmici u čast preminulog Gorana Bunjevčevića, a susret timova Zvezde i prijatelja završen je nerešeno 6:6.

"Sva ova imena govore o tome ko je Bunja zapravo bio i koliko svi imamo ogromno poštovanje prema njegovoj porodici", izjavio je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Marko Pantelić za Arenu u Staroj Pazovi.

Strelci za Zvezdin tim bili su Mihajlo Pjanović, Milenko Aćimović, Nikola Žigić, Dejan Ilić, Branko Bošković i Petar Bunjevčević.

Po dva gola za prijatelje dali su Andrija Delibašić i Milivoje Ćirković, jedan Marko Pantelić, dok je Ivan Vukomanović dao autogol.

Darko Kovačević, koji je zamenio Bunjevčevića na mestu sportskog direktora FSS-a, rekao je da tradicija treba da se nastavi.

"Ova tradicija treba da se nastavi, da se Bunjevčević ne bi zaboravio. Bio je veliki čovek i veliki fudbaler. Bunja mi je bio dobar prijatelj. Emotivan sam jer nedostaje, mnogo", rekao je Kovačević.


Bunjevčević, nekadašnji fudbaler između ostalog Crvene zvezde i Totenhema, umro je u junu prošle godine.

"Bio je odličan igrač, dobar kapiten, prvržen klubu. Bio je dobra ličnost, zato je bio i kapiten. Imao je nesreću da mu život bude zaista prekratak", rekao je počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić.

Memorijalnu utakmicu u Staroj Pazovi igrale su brojne bivše zvezde srpskog, ali i svetskog fudbala, poput Dejana Savićevića, Dejana Stankovića i drugih.

"Život nas je sve razdvojio na mnogo strana i okupili smo se svi u njegovu čast", kazao je Dejan Stanković.

"Došli smo da izrazimo poštovanje prema Goranu, da se on ne zaboravi", rekao je Dejan Savićević, nekada fudbaler Zvezde, a sada predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Tim prijatelja činio je veliki broj bivših fudbalera Partizana, Zvezdinog "večitog" rivala, a prisutan je bio legendarni Predrag Mijatović.

"Skupili smo se da se prisetimo svega onoga što nam je Bunja doneo. Sjajan čovek i fudbaler, kao i osoba od koje se moglo mnogo toga naučiti. Treba da shvatimo da život traje kratko i da treba uživati u njemu", rekao je Mijatović.

Igrao je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, kao i nekoliko ljudi iz sveta muzike i televizije.

Po završetku utakmice Dejan Stanković je uručio pehar Minji Bunjevčević, Goranovoj ćerki.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC