• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mario Nakić bliži igranju za Srbiju nego Hrvatsku"

Autor mondo.ba

Supertalentovani košarkaš nije još objavio za koju reprezentaciju će nastupati u budućnosti, a na stolu su tri opcije: Srbija, Hrvatska ili Španija.

 "Mario Nakić bliži igranju za Srbiju nego Hrvatsku" Izvor: MN PRESS

Supertalentovani košarkaš Mario Nakić briljirao je na nedavno održanom turniru Evrolige za juniore, gde je sa Real Madridom ubedljivo osvojio trofej, a ujedno je nagrađen i priznanjem MVP-a čitavog turnira.

U pobedi nad Megom u finalu upisao je 33 poena, osam skokova i četiri asistencije (95:76) i već mu se predviđa budućnost Luke Dončića sa "kraljevskim klubom".

Ono što ostaje otvoreno pitanje jeste - za koju reprezentaciju će Mario nastupati?

Nakić je rođen u junu 2001. godine u Beogradu od roditelja iz "mešovitog" braka - majka Zorica je iz Srbije, dok je otac Ivo rođeni Riječanin i nekadašnji reprezentativac Hrvatske, ali pored tih javlja se i treća opcija igranja za Španiju, koja ima običaj da "vrbuje" mlade košarkaše.

OTKUD U REALU?

Mario Nakić je prethodno bio u mlađim kategorijama Zemuna i Partizana, a od sezone 2015/16 je u Španiji sa Real Madridom koji je prepoznao na vreme njegov talenat. Ove sezone je debitovao i za seniorski tim na meču protiv Gran Kanarije u ACB ligi.

U razgovoru sa novinarom Vladimirom Stankovićem, mladi košarkaš je otkrio da mu je zabranjeno da odgovori na pitanje za koju će reprezentaciju igrati, ali da je već odlučio.

U ovom trenutku nejasno je da li je to Srbija, Hrvatska ili Španija, s tim da je selektor "vatrenih" Veljko Mršić u izjavi za hrvatske medije istakao da je od njegovog oca saznao da su mu najbliža opcija ipak "orlovi".

Izvor: MN PRESS

"Pre tri dana sam pričao s Ivom i rekao mi je da ćemo se naći i razgovarati. Priznao mi je da Mario još nije ništa odlučio, ali da je ipak bliže igranju za Srbiju. Tamo se rodio, tamo mu je porodica, prijatelji, za Hrvatsku ga vežu samo letovanja. U kontakt s njim stupili su Đorđević i Danilović i nagovaraju ga da se odluči za Srbiju. Rekao sam Stojku i Joki da se hitno moramo naći s momkom i napraviti sve što možemo da ipak odabere Hrvatsku", rekao je Mršić.

Vredi podsetiti i da je njegov otac Ivo ostavio dubok trag u srpskoj košarci kada je osvojio Evroligu sa Partizanom 1992. godine, što u Hrvatskoj nije primljeno blagonaklono.

Mario Nakić može podjednako dobro da odgovori na poziciji "beka" i "krila", a u video-klipu ispod pogledajte kako je odigrao utakmicu za trofej Evrolige nakon koje su ga saigrači prozvali zanimljivim nadimkom - "Mr. Final".

Mario Nakić
Izvor: YouTube/Euroleague

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC