Pet godina bio u bjekstvu: Uhapšen zbog krađe auta

Autor:

Policajci PU Banja Luka uhapsili su Dragoslava Tomića (49) za kojim su bile raspisane potjernice zbog izvršenih krivičnih djela „teška krađa“.

0
A- A A+

On se dovodi i u vezu sa krađama na području Banja Luke. Tomić se sumnjiči da je od februara do maja 2019. godine, uz pomoć podesnog alata i specijalnih uređaja za dekodiranje i stavljanje u pogon, ukrao tri vozila, pričinivši materijalnu štetu preko 65.000 КM.

Na osnovu naredbe nadležnog suda, pretresene su dvije lokacije, kuće, pomoćni objekti i vozila koje koristi osumnjičeni u Mrkonjić Gradu.

Iz PU Banjaluka je saopšteno da su pronađena i oduzeta sredstva pogodna za izvršenje krivičnih djela i predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Jedno od otuđenih vozila je pronađeno, a rad na pronalasku ostalih i eventualne povezanosti drugih lica u vezi sa izvršenjem krivičnih djela je u toku.

"Osumnjičeni je predat u nadležnost Okružnom centru sudske policije Banja Luka", saopšteno je iz policije.

Saznajemo da za njim postoje tri centralne potjernice Osnovnog suda Banja Luka, među kojima i za izdržavanje zatvorske kazne. Aktivna je i centralna potjernica MUP Srbije zbog krađe vozila. Bio je u bjekstvu pet godina.

B.S.

Ostale vijesti