Spars ide na "Pecaru" po brejk

Autor:

Košarkaši Sparsa iz Sarajeva u četvrtak gostuju u Širokom Brijegu u trećem meču finala plej-ofa prvenstva Bosne i Hercegovine.

Spars ide na "Pecaru" po brejk Foto: FENA/Almir Razić

Nakon prve dvije utakmice finalna serija, koja se igra na tri pobjede, izjednačena je rezultatom 1:1, a Sparsi se nadaju da sutra mogu ostvariti gostujuću pobjedu koja im je neophodna u borbi za titulu prvaka BiH.

Trener Sparsa Marko Trbić u sutrašnjem meču neće moći računati na povrijeđenog Nemanju Protića, dok su ostali igrači Sparsa spremni za utakmicu. Trbić je zadovoljan kako su njegovi igrači u drugom meču, odigranom u dvorani "Novo Sarajevo", parirali Širokom i nada se da takvu igru mogu ponoviti i na gostujućem terenu.

"Zadovoljni smo našom posljednjom partijom u Sarajevu i svjesni smo važnosti sutrašnjeg meča. Naravno, mnogo je teže igrati u Širokom Brijegu gdje oni imaju dodatnu energiju na terenu nošeni publikom i punom dvoranom. Široki je atletski moćan tim koji u takvoj atmosferi dobije dodatna krila. Biće energetski zahtjevna utakmica, ali moraćemo im se suprotstaviti u tom segmentu", izjavio je Trbić.

Spars, MZT Foto: FENA/Almir Razić

Trener Sparsa napominje da njegovi košarkaši nipošto ne smiju biti brzopleti, te podsjeća da je u drugom meču njegov tim imao petnaestak poena razlike, a zatim greškama nastalim zbog brzopletosti dopustio protivniku da tu razliku smanji.

"To nam se u Širokom nipošto ne smije dogoditi. Mi nismo tim koji igra sporiju košarku, ali ne smijemo ni praviti mnogo grešaka. Mi Široki ne možemo spriječiti da igra svoju igru, ali možemo im u takvom sistemu parirati. Pokušaćemo kontrolisati ritam utakmice"

Trbić dodaje da i njegovi igrači, ali i ekipa Širokog ove finalne mečeve igraju pod velikim pritiskom, te da je to jedan od faktora koji može odlučiti prvaka BiH.

"Igramo finale tako da je pritisak prisutan. Mi moramo dobiti jedan meč u gostima, ali Široki igra kući i ne bi mu bilo svejedno da izgubi prednost domaćeg terena. Dakle, svi smo mi pod pritiskom i pitanje je samo kako će se ko s tim nositi. Mislim da mi imamo malo više iskustva u tom segmentu i da smo u stanju to iskoristiti", zaključio je Trbić.

Treća utakmica finala između Širokog i Sparsa će biti odigrana u četvrtak u dvorani "Pecara" s početkom u 20 sati.

Ostale vijesti