''Kina mora da se pripremi za teška vremena''

Autor:

Kina mora da se pripremi za teška vremena jer je međunarodna situacija sve složenija, istakao je predsjednik Kine Si Djinping u izjavi koju su danas prenijeli državni mediji.

1
A- A A+
Kina Foto: Getty Images

Tokom trodnevnog putovanja ove nedjelje u južnu pokrajinu Djiangsi, kolijevku kineske komunističke revolucije, Si je pozvao ljude da nauče lekcije o teškoćama iz prošlosti, prenio je Rojters.

"Danas, tokom novog Dugog Marša, moramo prevazići različite velike rizike i izazove u zemlji i iz inostranstva", prenijela je Sinhua Sijeve riječi koje se odnose na članove Komunističke partije koji su od 1934. do 1936. pobjegli od građanskog rata u udaljenu seosku bazu, odakle su se ponovo grupisali i na kraju preuzeli vlast 1949. godine.

"Naša zemlja je još uvijek u periodu važnih strateških mogućnosti za razvoj, ali međunarodna situacija je sve komplikovanija", rekao je Si.

"Moramo biti svjesni dugoročne i složene prirode različitih nepovoljnih faktora u zemlji i inostranstvu i prikladno se pripremiti za razne teške situacije", rekao je predsjednik Kine.

U izvještaju se ne opisuju detaljno poteškoće niti se pominje direktno trgovinski rat ili Sjedinjene Američke Države, navela je agencija.

Tagovi:

Ostale vijesti