• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijailović: Partizan se seli u Arenu!

Autor mondo.rs

Predsednik crno-belih govorio je za banjalučku televiziju "Elta" o planovima za narednu sezonu.

 Mijailović: Partizan se seli u Arenu! Izvor: MN PRESS

Utakmice košarkaša Partizana i ove sezone su, kada se podvuče crta, bile najposećenije u ABA ligi.

Iako nisu u samom vrhu, crno-beli su treću godinu zaredom bili ekipa koja je po pravilu igrala u punim dvoranama, a predsednik kluba Ostoja Mijailović smatra da je situacija sazrela za jedan ambiciozan potez - da Partizanov domaći teren pored hale "Aleksandar Nikolić" postane i Beogradska arena.

"Naša gledanost u ABA ligi je 6.000 po utakmici, što je stvarno dobar podatak za Partizan i njegove navijače. U 'Pioniru' u većini slučajeva nismo mogli da primimo sve navijače koji su želeli da uđu. Zato ćemo ove godine ozbiljno razmotriti mogućnost da većinu takmičenja igramo u Areni", rekao je Mijailović za banjalučku televiziju "Elta".

Prvi čovek crno-belih je posle eliminacije u polufinalu plej-ofa ABA lige najavio poteru za specijalnom pozivnicom Evrolige.

Predsednik elitnog kontinentalnog takmičenja Đordi Bertomeu tokom Fajnal fora u Vitoriji je izjavio da ABA liga ne može da računa na dva garantovana mesta u Evroligi, ali Mijailović ne odustaje od borbe da Partizan sledeće sezone učini drugim predstavnikom regiona, pored šampiona, Crvene zvezde.

"To je ozbiljan proces i mi učestvujemo u njemu. Sigurno je da ima nade i da ima šanse, ali ne želim da dajem nikakva obećanja. Evroliga je pre svega ozbiljna kompanija, koja vlada evropskom košarkom i koja ima svoje procedure. Bilo bi neozbiljno sa moje strane da nešto pričam pre završetka svih nacionalnih takmičenja u Evropi".

Ostoja Mijailović poručio je navijačima da su pred Partizanom bolji dani, posle dve sezone "finansijske stabilizacije" sa njim i njegovom upravom.

"Kada sam došao u Partizan, rekao sam da će biti potrebno dve godine da stanemo na noge. A, kada stanemo na noge, onda mnogo dalje vidimo. Naš prioritet nije da napadnemo Zvezdu, nego da se vratimo na staze stare slave, da igramo Evroligu i osvajamo Evroligu. Sigurno da će ove i naredne godine biti mnogo lakše, zato što dugujemo mnogo manje novca i moći ćemo većinu naših prihoda da uložimo u neki budući tim. Dakle, ulagaćemo u razvoj Partizana, nećemo ulagati u prošlost".

Crno-beli su od dolaska nove uprave dva puta zaredom osvojili Kup Radivoja Koraća, napravili su pozitivan pomak u Evrokupu i u ABA ligi, dok u domaćoj Superligi ostaje da se vidi hoće li zaigrati bar u finalu, nakon dve uzastopne eliminacije u polufinalu, od FMP 2017. i od Zvezde prošle godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC