• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Armani odmah na ivici, Cibona "načela" Cedevitu

Autor mondo.rs

Aktuelni šampion u prvoj rundi plej-ofa Serije A gubi od Avelina 2:1 i u petak će kao gost igrati za "preživljavanje". Micić preboleo poraz od CSKA, uzbudljiv početak finala u Hrvatskoj.

 Armani odmah na ivici, Cibona "načela" Cedevitu Izvor: MN PRESS

Vladimir Micov i Nemanja Nedović sa ekipom Armanija su na korak od eliminacije, već u četvrtfinalu plej-ofa italijanskog prvenstva.

Avelino je u prvom meču u Milanu došao do "brejka", a u sredu je pred svojim navijačima slavio rezultatom 69:62 (21:18, 18:11, 10:21, 20:12) i poveo u seriji 2:1.

Reprezentativac Italije Ariel Filoj ubacio je 16 poena, a Demonte Harper i Ajk Judano po 14 poena.

Kod Armanija, koji će u petak morati da trijumfuje u gostima kako bi izborio "majstoricu" i nastavio odbranu titule iz 2018, Andrea Ćinćarini je bio najefikasniji sa svega 12 poena.

Micov je za 34 minuta na parketu zabeležio devet poena, a Nedović za 14 minuta pet poena.

Ako čudi mala minutaža reprezentativca Srbije, verovatno je još čudnije što je Litvanac Mindaugas Kuzminskas, prošle sezone doveden iz NBA lige, igrao samo pet minuta i ostao bez učinka.

Prvi polufinalista postao je Sasari, trenera Đanmarka Poceka, koji je sa 3:0 u seriji eliminisao Brindizi. Prolaz je "overen" pobedom 87:92 na samom jugu Apeninskog poluostrva.

Sasari čeka boljeg iz duela Armani - Avelino, a u drugoj polovini "kostura" igraju Kremona - Trst (trenutno 2:0) i Venecija - Trento (2:0).

Plej-of je u toku u još nekoliko evropskih zemalja.

Vicešampion Evrope, Anadolu Efes, tri dana posle poraza od CSKA u finalu Evrolige, uspešno je počeo četvrtfinale protiv Banvita - 81:72.

Vasilije Micić je posle velike potrošnje energije na Fajnal foru dobio skromniju ulogu nego inače, ali je svojih 14 minuta iskoristio maksimalno! Ubacio je 14 poena (trojke 2/3), uhvatio sedam lopti pod obručima i dva puta asistirao za koševe saigrača.

Izvor: MN PRESS

U Hrvatskoj su gradski rivali Cibona i Cedevita odmerili snage u prvoj utakmici finalne serije, a do iznenađujućeg vođstva stigli su "vukovi sa Tuškanca" - 88:84, uz 16 poena Damira Markote i 15 poena kapitena Marina Rozića.

Kod Cedevite, koja je sa 62:43 preokrenula na 80:81, a onda ipak izgubila meč, istakli su se Džastin Kobs sa 16 i Džejkob Pulen sa 14 poena.

Cedevita je petostruki uzastopni prvak Hrvatske, ali je u aktuelni plej-of ušla tek sa četvrte pozicije i u polufinalu prošla Zadar tako što je Pulen postigao trojku dve sekunde pre kraja "majstorice" u Zadru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC