Predlog za ABA: Zvezda - Budućnost van svojih država

Autor:

Prema saznanju "Večernjih novosti", Cedevita će klubovima predložiti zahtev za naredne utakmice ovosezonskih finalista.

Predlog za ABA: Zvezda - Budućnost van svojih država Foto: MN Press

Haos koji je pratio finalnu seriju ABA lige izazvao je reakciju drugih klubova, a jedan od njih je osmislio inicijativu koja bi sledeće sezone izmestila te derbije van Srbije i Crne Gore.

Prema pisanju "Večernjih novosti", Cedevita će na sutrašnju (petak) sednicu Skupštine ABA lige u Banjaluci pokušati da uvede i pisani dokument, u kojem je definisala preventivne odredbe, koje bi sprečile neke nove incidente.

Inicijativa zagrebačkog kluba svodi se na "paket mera protiv ponašanja finalista uz predlog rigoroznih kazni da oni međusobne mečeve igraju 400 kilometara van Beograda i Podgorice i to bez publike", piše beogradski list.

U glavnom gradu Hrvatske je već osmišljena "deklaracija", sa kojom će predstavnici Cedevite izaći pred klubove, sa željom da pismeno izraze saglasnost.

Cedevita se sprema da pozove klubove da se ograde od načina navijanja i organizacije utakmica prikazanih u finalnoj seriji.

"Zanimljivo je traženje da se 'utvrdi da su izgredi u finalnoj utakmici u potpunosti košarkaški delegitimirali osvojenu titulu', kao i zahtev da se 'u minimalno naredne dve sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 kilometara od njihovih sedišta, kao i bez prisutnosti publike'", objavile su "Novosti".

Ostaje da se vidi da li će ovaj predlog u petak biti usvojen, što bi značilo da će Budućnosti dočekivati Zvezdu u Srbiji, Sloveniji ili Hrvatskoj severno od Splita, dok bi šampion ABA lige u tom slučaju bio "domaćin" Podgoričanima u Hrvatskoj, Sloveniji ili Makedoniji.

Ostale vijesti