• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarijeva poruka Čelsiju: Meč odluke? Onda idem odmah

Autor mondo.rs

Menadžer Čelsija ne želi da se se njegova sezona i rad "mere" u jednoj utakmici.

Posle fenomenalnog početka sezone, pa neizbežnog "zastoja" uz veliku turbulenciju na terenu, italijanski stručnjak Mauricio Sari (60) ipak mirno privodi kraju svoju debitantsku godinu u Engleskoj.

Menadžer Čelsija je sa ekipom bez trzavica izborio plasman u Ligu šampiona, a sledeće srede imaće šansu da trofejom završi takmičarsku 2018/19, jer će igrati u finalu Lige Evrope protiv Arsenala u Bakuu.

Dok priprema ekipu za tu utakmicu, oslabljen za važnog, povređenog igrača, Sari ne beži od razgovora o svom statusu, dok se u Italiji skoro svakodnevno nagađa da bi mogao da se vrati u Seriju A. Na primer, na klupu Juventusa.

Iako je sa Čelsijem pod ugovorom do juna 2021. godine, sudeći prema pitanjima engleskih novinara njegova pozicija nije baš tako čvrsta.

Italijanov stav je da njegova budućnost ne bi trebalo da bude određena ishodom finala Lige Evrope. Ako tako bude - spreman je da ode odmah.

"Sada je vreme da razgovaramo o finalu. Ako je situacija takva (da budućnost zavisi od jedne utakmice), onda želim da odem odmah, jer posle deset meseci rada ne možete da igrate za sve u 90 minuta. Prosto je, ili ste zadovoljni mojim radom ili niste", rekao je Sari.

Čelsi je sezonu Premijer lige završio na trećoj poziciji tabele, a pred klubom je komplikovano leto, jer će mu odlukom FIFA biti zabranjeno da kupuje igrače.

Bivši trener Napolija spreman je da se bori.

"Imam još dve godina ugovora sa Čelsijem i nemam sporazum sa drugim klubovima. Posle finala ću razgovarati sa svojim klubom i zahtevaću da saznam da li su srećni ili ne. Ja jesam, i to veoma, ali moramo da razgovaramo o čitavoj situaciji. Sve je to normalno. Morate da pričate sa svojim klubom", dodao je Sari.

Na kraju prve sezone u Engleskoj, on smatra da je njegov fudbal moguće igrati na Ostrvu.

"Na primer, igra Mančester sitija nije kao moja, ali je slična. Zato mogu da igram svoj fudbal u Engleskoj", dodao je Sari, motivisan da ostane na "Stamford bridžu".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC