Šest godina zatvora za razbojništvo u Banjaluci

Autor:

Sudsko vijeće Okružnog suda Banjaluka osudilo je danas Jovana Gavrića na šest godina zatvora za razbojništvo počinjeno prije pet godina.

0
A- A A+
Okružni sud Banjaluka Foto: Mondo/Željko Svitlica

Riječi predsjednika sudskog vijeća Pane Gavrića o visini kazne, optuženi Gavrić je primio sa osmijehom.

Prvostepenom presudom proglašen je krivim za napad na braću Aleksandra i Njegoša K. u Banjaluci u junu 2014. godine, kada su obojica braće zadobili teške tjelesne povrede, a od Aleksandra je ukradena torbica sa 100 KM.

Sudija Gavrić je objasnio da je prilikom odmjeravanja kazne, kao otežavajuća okolnost, uzeto u obzir da je optuženi i do sada činio ista ili slična krivična djela, ispoljavajući nasilje prema drugim osobama.

Prema optužnici, on je djelo počinio zajedno sa Milanom Malićem, Ratomirom Vožni i Dženanom Juzbašićem, ali je protiv njega ranije razdvojen postupak. Gavrić je neko vrijeme bio u bjekstvu, a pravosudnim organima RS je izručen na osnovu međunarodne i centralne potjernice koja je za njim raspisana

Malić i Vožni su ove godine pravosnažno osuđeni u Vrhovnom sudu RS na ukupno devet godina zatvora za spomenuto djelo, dok je Juzbašić, koji je takođe bio osuđen, u međuvremenu preminuo.

Prema presudi, nasilnici su Aleksandra K. napali 24. juna 2014. u banjalučkoj ulici Miše Stupara u namjeri da mu otmu torbicu. Aleksandru je prvi prišao Gavrić i zatražio da mu da novac, a kada je ovaj to odbio, udario ga je pesnicom u glavu. Tada su se u tuču uključili i drugi, a Aleksandar je uspio da pozove brata Njegoša, kojeg je zatim Gavrić udario u glavu.

Tokom tuče, neko od napadača je Njegoša oštrim predmetom ubo u grudi, nakon čega su razbojnici oteli torbicu Aleksandru sa 100 KM, dokumentima i ključevima od "mercedesa", te pobjegli u nepoznatom pravcu.

B.S.

Ostale vijesti