• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odgođena odluka o licencama za Premijer ligu BiH

Autori mondo.ba Autori Fena

Drugostepena komisija za licenciranje FSBiH prolongirala je odluku o licencama do ponedjeljka nakon što su žalbe na odluke Prvostepene komisije uputili Sloboda, Čelik, Krupa i Željezničar.

Miodrag Rosić, potpredsjednik Drugostepene komisije za licenciranje u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine izjavio je za "Radio Sarajevo" da su na današnjoj sjednici dugo razmatrali sve žalbe klubova, uključujući Željezničar, Čelik, Slobodu, Krupu, te da su donijeli odluku da sve prolongiraju.

"Odluke su kovertirane i ništa vam više prije ponedjeljka ne mogu reći", dodao je Rosić, a prenose sarajevski mediji. 

Međutim, agencija "Fena" objavila je da je Drugostepena komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici preinačila odluku Prvostepene komisije i izdala tuzlanskoj Slobodi licencu za nastup u Premijer ligi BiH naredne sezone.

Tuzlaci su, prema riječima sekretara Ekrema Ibrića, izmirili sve obaveze koje su pred njih postavljenje u zadatom roku, a nezvanično se spominje da su izmireni dugovi prema igračima i Poreznoj upravi u iznosu od oko 120.000 maraka.

"Sve što se ovoga puta postavljalo kao problem za dobijanje licence, nije ništa u poređenju sa brojnošću i visinom dugovanja prilikom dobijanja licence za prošlu sezonu. Praktično, sve ovo sada manje je bilo od problema za jednog igrača prošle", rekao je direktor Slobode Zdeno Jurić za "Fenu".

Ivica Đogić je predsjednik Drugostepene komisije FS BiH, dok su potpredsjednici Miodrag Rosić i Maid Delić. Dodatna tri člana su Midhat Hodžić, Slaven Petrić i Dragan Komadina.

Treba reći da je prethodna uprava, na čelu sa predsjednikom Senadom Mujkanovićem, riješila dosta zaostalih dugovanja, među kojima je najveći bio za bivšeg člana uprave, a sadašnjeg člana Skupštine Slobode, Fuada Barakovića, kome se na ime pozajmica dugovalo više od 300.000 KM.

"S Barakovićem smo sve riješili sporazumno, tako da mu je isplaćeno oko 100.000 KM, dok je Slobodi oprostio ostatak duga od 206.000 maraka. Obaveze prema njemu izmirene su zahvaljujući sredstvima od transfera Darka Todorovića u Red Bul Salcburg i treba reći da je to urađeno za vrijeme bivše, a ne sadašnje uprave Slobode", izjavio je Mujkanović.

Sloboda je ovoga puta odustala od traženja licence za nastup u međunarodnim takmičenjima s obzirom na to da po plasmanu nije izborila pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC