Barsa skuplja Holanđane: Rejsu klauzula 100 miliona

Autor:

Poslije samo dvije sezone u dresu Groningena, Barselona je odlučila da reaguje i dovede ga prije nego što poskupi.

Barsa skuplja Holanđane: Rejsu klauzula 100 miliona Foto: Guliver/Matthias Hangst/Getty Images

Barselona je dogovorila transfer Frenkija de Jonga, uskoro se očekuje finalni dogovor i sa njegovim sunarodnikom i saigračem Mathejsom de Lihtom, a u međuvremenu su potpisali ugovor sa još jednim talentovanim Holanđaninom.

Ludovit Rejs (18) stigao je u Barselonu iz Groningema u transferu vrijednom 3,25 miliona evra, koji bi uz bonus klauzule mogao da poraste i do čitavih 8.000.000 evra, a ugovor je potpisan na tri sezone uz opciju produžetka na još dvije.

Ovaj mladić igra na poziciji centralnog veznog fudbalera i standardan je već dve sezone u Groningenu, a Barselona je požurila da ga pazari prije nego što poskupi.

Njegovi roditelji su Slovaci, ali je rođen u Holandiji, tako da je prošao sve mlađe selekcije "oranja" i odlično igra u Erediviziji od 2017. godine. Za Groningen je odigrao 50 mečeva i postigao dva gola, a brzo je došlo vrijeme za rastanak.

Zanimljivo je da je Barselona odmah u njegov ugovor stavila klauzulu od 100 miliona evra, što dovoljno govori šta misle o njegovom potencijalu za budućnost.

Za sada ga španski i holandski mediji porede sa Serhijom Busketskom.

Ostale vijesti