• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Union Berlin blizu čuda, "švabama" ne pomaže Gomez

Autor mondo.ba

Trećeplasirana ekipa "Cvajte" izvukla remi u Štutgartu i pokušaće da u revanšu u svojoj čuvenoj "Kući starog šumara“ u Berlinu dođe do istorijskog plasmana u Bundesligu.

Mario Gomez ušao je na startu drugog poluvremena i pet minuta kasnije postigao gol za vođstvo „švaba“, ali to nije bilo dovoljno za trijumf Štugarta u prvom meču baraža protiv Union Berlina.

Prvih 90 minuta ovog duela za plasman u Bundesligu završen je remijem 2:2, pa će Union Berlin u revanšu u ponedjeljak imati blagu prednost, ako ništa psihološku, jer je dva puta uspio da se vrati iz minusa.

Prvi put učinio je to Abdulahi minijaturom u šesnaestercu domaćih u 43. minutu poslije dodavanja Andersona, čime je poništio možda još ljepši pogodak, odnosno akciju Štutgarta za vođstvo samo minut ranije.

Ono što je Abdulah izveo na svega nekoliko kvadrata, Anastasios Donis uradio je na cijeloj protivničkoj i dobrom dijelu svoje polovine.

Grk je uzeo loptu na nekih 30-ak metara od svog gola, a onda u maestralnom prodoru nanizao petoricu igrača Union Berlina i ušao u šesnaesterac, da bi trk preko 60 metara završio povratnom loptim za Gentnera.

Drugi put Union Berlin vratio se u život izjednačenjem za 2:2  zahvaljujući golu Marvina Fridriha, koji je tako od tragičara postao junak.

Upravo on u 51. minutu dozvolio je Mariju Gomezu, veteranu koji je ušao u igru pet minuta ranije, da istrči s loptom od centra do šesnaesterca i pošalje loptu u mrežu i to uz pomoć njegove glave za vođstvo Štutgarta 2:1.

Činilo se da će Štutgart stići do pobjede i prednosti pred revanš u Berlinu, ali Fridrih se iskupio za grešku.

Štoper Union Berlina u 69. minutu pogotkom glavom poslije kornera izjednačio je konačnih 2:2 i najavio paklenih 90 minuta u ponedjeljak u Berlinu.

Stadion "Kuća starog šumara“ kapaciteta 22.012 mjesta biće premali za sve navijače vicešampiona koji se nadaju istorijskom plasmanu u Bundesligu.

Union Berlin bio je vicešampion Njemačke, međutim davne  1923. godine, a nakon ujedinjenja Njemačke i formiranja Bundeslige nikada nije igrao u elitnom rangu.

Ove sezone manje poznati klub iz Berlina, kojeg su od gašenja u nekoliko navrata spašavali navijači, napravio je najveći uspjeh osvajanjem trećeg mjesta u "Cvajti“ i plasmanom u baraž.

Da li će ispisati istoriju i postati tek treći klub iz "Cvajte" u posljednjih 11 godina koji je izbacio bundesligaša u baražu saznaćemo u ponedjeljak na stadionu simpatičnog imena.

Baraž za Bundesligu

Štutgart – Union Berlin 2:2 (1:1)
/Gentner 42, Gomez 51 – Abdulahi 43, Fridrih 69/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC