• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi pomračenje Milojeviću kao upozorenje

Autor mondo.rs

Crveno-beli još jednom podbacili pod pritiskom. Srećom po njih, sezona je završena i ima dovoljno vremena za analizu i pripremu kvalifikacija za Ligu šampiona.

 Crvena-zvezda-Partizan-0-1-finale-Kupa-2019 Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Danas nema lakih protivnika", "Svaka utakmica je finale", "U derbiju nema favorita", "Fudbal se igra do samog kraja"... neke su od fraza koje se često koriste, moglo bi se reći i previše, ali su apsolutno tačne.

Zvezdini fudbaleri ih, međutim, nisu ozbiljno shvatili.

Čini se da u pripremi finalne utakmice Kupa - i to protiv najvećeg rivala Partizana - nisu bili dovoljno koncentrisani i da su previše opušteno, po sistemu "lako ćemo", ušli u duel u kom su nadigrani i poraženi 0:1.


Velika bodovna razlika u prvenstvu i bez većih problema odbranjena titula, te sigurna igra i pobeda 2:1 u prethodnom derbiju, uticali su da samopouzdanje crveno-belih probije granice i, iako će to svaki od njih demantovati, potcene protivnika koji je iza sebe imao prilično težak period, ali je četvrtim uzastopnim trijumfom u Kupu donekle ublažio situaciju.

Saznanje da su pojedini igrači imali rezervisane letove u toplije krajeve ubrzo posle utakmice možda i najbolje pokazuje kakav im je bio pristup utakmici. Naravno da su posle 57 odigranih mečeva, dramatičnih kvalifikacija za Ligu šampiona, remija sa Napolijem u grupnoj fazi, pobede nad finalistom Liverpulom i osvojene titule u Superligi apsolutno zaslužili svaki minut koji će naredne dve nedelje provesti na plaži, ali način na koji su odigrali posledju utakmicu sezone - mnogo više nego sam poraz - bacio je mrlju i sigurno će ih naterati na razmišljanje.

U igri crveno-belih, koji su tokom prvenstvene trke doživeli samo jedan poraz, ovaj put nije bilo dovoljno energije, borbenosti, ideje, kreacije, brzine. Priznao je to i Vladan Milojević posle utakmice.

"U poslednje vreme nam nedostaje strast", rekao je i na odličan način opisao prolećne nastupe svojih fudbalera.

Tek povremeno su crveno-beli delovali kao tim iz prvog dela sezone, a zašto je tako, moraće Milojević i njegovi saradnici u stručnom štabu dobro da analiziraju tokom leta.

U četvrtak uveče mnogo toga nije štimalo u igri Zvezde: štoperi su bili nesigurni, vezni red odsečen, bekovi i krila bez prodornosti, napadači nekonkretni, čak je i Milan Borjan - koji ima verovatno najduži kontinuitet dobrih partija - podbacio i "zaplivao" u prazno omogućivši Ostojiću da ga matira. Da Partizan ima kvalitetnije i manje sebične napadače, verovatno bi poraz bio i ubedljiviji...

Opšti utisak je da Crvena zvezda nije delovala kao tim, a upravo je to bio glavni adut od Milojevićevog dolaska i zato će u pauzi do okupljanja planiranog za sedmi ili deveti jun morati dosta da razmišlja o tome kako da ponovo rasplamsa pomenutu strast i glad za pobedama među svojim fudbalerima.

Moraće dobro da proceni da li su pojedini dostigli svoj limit i treba li ih zadržavati jer je igrački kadar ionako nagomilan, ali i da li je možda u poslednje vreme bio previše popustljiv prema svojim igračima. Veliku pomoć u komunikaciji sa fudbalerima trebalo bi da dobije u Nenadu Milijašu, jednom od njih koji će od iduće sezone biti u stručnom štabu...

Poraz sigurno nije prijatan, ali može se reći da je došao u dobrom trenutku. Vremena do početka kvalifikacija za Ligu šampiona (prvo kolo počinje 9. jula) ima sasvim dovoljno da se ponovo "nameste glave".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC