Kako se tešio Tadić: Tužne srpske pesme i suze...

Autor:

Poraz u poslednjem minutu polufinala Lige šampiona značio je veliku tugu za igrače Ajaksa. Dušan Tadić je izbacio sve suze iz sebe uz domaću muziku.

Kako se tešio Tadić: Tužne srpske pesme i suze... Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Minut je nedostajao da Dušan Tadić ove nedelje razmišlja isključivo o Liverpulu i tome kako sa saigračima iz Ajaksa podiže trofej Lige šampiona.

Međutim, desio se Lukas Mura koji je stigao do lopte posle skoka Fernanda Ljorentea, postigao je Brazilac treći gol na utakmici i tako Totenhem poslao u meč za "ušati" trofej, a igrače Ajaksa "oborio" na travu u 95. minutu...

Ostalo je još minut da pokušaju da izjednače rezultat, ali nisu imali snage.

Neki su to odmah teško podneli, na neke je imalo "odloženo" dejstvo...

Svoje doživljaje o toj besanoj noći ispričao je i Dušan Tadić. Govoreći za navijači sajt Ajaksa, srpski reprezentativac govorio je o suzama kojih je bilo mnogo te večeri.

"Znate, kada sam razočaran, volim da plačem. Dobro je prepustiti se emocijama, važno je da sve izbacite iz svog tela...", ispričao je Dušan Tadić za "Ajax Life" i do detalja opisao rolerkoster emocija koji ga je udario pomenute noći.

"Kada sam došao kući, odlučio sam da pustio tužnu srpsku muziku i samo sam sedeo na kauču neko vreme. Potom sam otišao u krevet i čini mi se da samo sat vremena te noći nisam plakao... Pomoglo je kada sam ujutru video svoju decu".

Bila je to jedinstvena prilika za Dušana Tadića da odigra finale Lige šampiona posle najbolje sezone u karijeri i učešća u čak 62 gola Ajaksa, tima koji je igrao najlepši fudbal u Evropi.

Dušan Tadić Ajaks Foto: AP/Thanassis Stavrakis/Tanjug

Ipak, daleko od toga da je sezona bila neuspešna!

/BILA JE OVO GODINA MAJSTORA: LEO MESI, PA DUŠAN TADIĆ!/

Ajaks je osvojio Kup, potom je kao šlag na tortu došla i titula u Holandiji, prva posle pet godina, a sve to igrači "kopljanika" znali su kako da proslave, čak je Dušan Tadić bio jedna od zvezda ceremonije u Amsterdamu kada je uživao u svakom trenutku na podijumu.

"Dugo je prošlo od duple krune, zar ne? Bila je to sjajna sezona, bili smo gladni uspeha, učinili smo Ligu šampiona interesantnom. Na kraju smo zaslužili finale, ali...".

Ko zna, možda bude neka druga prilika za Ajaks ili Tadića?

/VIDEO: KAD DUĆA SLAVI TITULU - ODOŠE PRSLUK I KRAVATA!/

Ostale vijesti