Zatvoren konkurs "Priče iz komšiluka 3"

Autor:

Kao što smo ranije najavili, sinoć u ponoć zatvorili smo književni konkurs Mondo.ba portala "Priče iz komšiluka 3".

Zatvoren konkurs "Priče iz komšiluka 3" Foto: Vedran Ševčuk/MONDO

Ove godine svoje priče nam je poslalo oko 150 autora iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, a kao što smo i očekivali kvalitet pristiglih radova je odličan, i za nijansu bolji nego prošle godine, tako da smo prezadovoljni!

Veoma puno autora koji su učestvovali na prethodnim konkursima ponovo nam je poslalo svoje radove, što je dokaz da naš konkurs zaista ima svoju vrijednost i težinu. U prethodnih mjesec dana stigle su nam priče iz Banjaluke, Beograda, Sarajeva, Zagreba i Podgorice, ali i iz Šekovića, Bugojna, Breze, Leška, Kalesije, Srebrenika, Sapne, Topčić Polja, Nevesinja, Baške, Dugog Sela, Svetog Filipa i Jakova... Samo iz Čačka priče nam je poslalo čak šest autora!

Narednih sedmica članovi žirija pažljivo će iščitavati pristigle radove, nakon čega ćemo objaviti rezultate.

Najbolje priče i pobjednike odabraće stručni žiri u sastavu Aleksandra Savić, predsjednica Udruženja lektora RS, Sandra Stanić, prof. srpskog jezika i književnosti, ispred kompanije m:tel, i književnica Milanka Blagojević.

Prva nagrada je izdavanje autorske knjige u izdanju Imprimatura, druga nagrada je tablet koji dodjeljuje kompanija m:tel, a najbolji radovi ući će u zbirku "Priče iz komšiluka 3".

Ostale vijesti