• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pantić i Tošić: Saša nije mogao da ode bez trofeja

Autor mondo.rs

Fudbaleri Partizana oduševljeni zbog toga što su omogućili da se Saša Ilić oprosti pobedom protiv Zvezde i 18. trofejom za crno-bele.

 Pantić i Tošić: Saša nije mogao da ode bez trofeja Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Motivi nisu manjkali fudbalerima Partizana u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde. Borba za trofej, "večiti rival" i šampion države s druge strane terena, želja da se isprave silni propusti tokom sezone...

  Ipak, jedan se izdvojio možda i kao najveći. A, to je rešenost crno-belih da saigrača i kapitena, Sašu Ilića, isprete u fudbalski penziju sa još jednim peharom, sedmim u kupu. U tome su uspeli... Partizan je odbranio trofej i zasluženo pobedio 1:0.

"Svi znamo koliko smo ga želeli, borili se za njega. Poslali smo legendu Partizana u penziju na najbolji način", rekao je posle utakmice jedan od najboljih na terenu Danilo Pantić.

"Mislim da je svako od nas odigrao najbolji meč u sezoni. Imali smo mnogo veću želju od Zvezde za ovaj trofej i zasluženo smo ga osvojili. Nismo dozvolili protivniku da bude raspoložen. Marin nije mogao da diše, da primi loptu, uvek je bio neko uz njega. Defanzivna linija je odigrala možda i najbolji meč u sezoni", dodao je fudbaler Čelsija koji već drugu sezonu igra na pozajmici u Partizanu.

"Ističe mi pozajmica, videću posle odmora šta ću. Voleo bih da ostanem, kao što sam želeo i prošle sezone. Partizan je moj klub. Videćemo šta će biti", podvukao je Pantić.


Zoran Tošić je, posebno u prvom poluvremenu, zadavao mnogo problema Zvezdinoj odbrani. Upravo je Tošić bio taj koga je Ilić zamenio šest minuta pre kraja.

"Bio sam uveren da će se ovako završiti i da ne može jedan ovakav igrač i fudbalska legenda da ode u penziju bez trofeja. Znao sam pogotovo posle svega, ali i onoga što je bilo u Nišu. Jeste penal, nije penal, crveni jedan, drugi treći. Sve živo protiv nas, a mi uspemo da prođemo, pa onda promena domaćinstva i utakmica na 'Marakani'. Ostali smo mirni, svesni da možemo sve da završimo u našu korist i to smo uspeli", rekao je Tošić posle finala.

Vezni fudbaler "parnog valjka" kaže da je Partizan zasluženo pobedio.

"Ne sećam se da je Zvezda imala neku ozbiljnu šansu. Nismo ni mi imali stopostotne, ali smo bili slobodniji u igri, raspoloženiji i konkretniji. Više smo hteli trofej, valjda zato što su crveno-beli osvojili šampionsku titulu, pa im je ovo bilo u drugom planu. Nama je ovo bilo sve i zbog toga smo rešili da po svaku cenu uspemo. Složio bih se sa vama da se ni u jednom derbiju nije videla razlika od toliko bodova i to nam je za nauk da svaku utakmicu moramo da shvatamo, ne mogu da kažem kao da je poslednja, ali mora da se pobeđuje kada igraš u Partizanu", istakao je Zoran Tošić.

Četvrtu sezonu zaredom Partizan je pobednik Kupa Srbije. Pogledajte ceremoniju na završetku meča!
Izvor: YouTube/MONDO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC