• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Soderling o Rafi: Samo ga Nole može zaustaviti

Autor mondo.rs

Švedski teniser, prvi koji je "skalpirao" Rafaela Nadala na Rolan Garosu, tvrdi da samo Đoković može da zaustavi Španca u Parizu.

Rafael Nadal je 2005. imao prvi nastup na Rolan Garosu. Iako je bio debitant i tek napunio 19 godina, do trofeja je stigao posle eliminacije tada najboljeg na svetu Rodžera Federera u polufinalu.

U godinama koje će uslediti, Nadal je ređao pobede i trofeje i do danas ih je sakupio čak 11, uz skor od 86 pobeda i tek dva poraza.

Prvi mu je naneo Robin Soderling 2009, a drugi Novak Đoković, koji je jedini teniser u istoriji kome je uspelo da "kralju šljake" na omiljenoj podlozi uzme tri seta, a da pritom ne izgubi nijedan. Đoković je 2015. u četvrtfinalu pariskog grend slema slavio 7:5, 6:3 i 6:1.

Soderling je šest godina ranije imao malo više problema, jer je izgubio jedan set. Švedski teniser tada nije ni slutio da će zbog povreda dve godine kasnije okončati karijeru sa nepunih 27 godina.

Ali, i dalje je u tenisu i prati dešavanja. Sada je ubeđen da Nadala u Parizu može samo Đoković da zaustavi.

"Đoković neće pobediti Nadala kao što to čine drugi teniseri, agresivnom igrom i vinerima. On može fizički da mu se suprotstavi. Rolan Garos je najteže osvojiti, ali ako Novak bude na nivou na kojem je bio u finalu Australijan Opena, može ponovo svladati Rafu", rekao je Šveđanin pred početak turnira u glavnom gradu Francuske.

Soderling, ipak, nema dilemu oko favorita.

"Ako je zdrav, Nadal je uvek favorit. Čini mi se da i Rodžer možda ima neke šanse. Ipak, ponavljam, Đoković i Nadal su zdravi i spremni, tako da im dajem prednost u odnosu na Federera", podvukao je švedski teniser.

Od prvog do poslednjeg nastupa na Rolan Garosu, pored dva turnira na kojima su ga pobeđivali Šveđanin i Srbin, Nadal do finala i titule nije uspeo da stigne ni 2016, kada je bez borbe predao meč u trećem kolu zemljaku Marselu Granoljersu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC