• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prolećna" pasta sa pistaćima

Autor mondo.rs

Jednostavan recept za pravo "prolećno" jelo.

Ukusna pasta gotova za 25 minuta - kud ćete bolje!

Sastojci:

350 grama kraće testenine za pastu

Šolja i po graška

Četvrtina šolje maslinovog ulja

Jedna tikvica srednje veličine, očišćena i iseckana na kockive

Čen belog luka, sitno iseckan

Soli i bibera po ukusu

Kašika limunovog soka, i kašičica narendane korice limuna

30 grama parmezana, narendanog

Četvrtina šolje pečenih pistaća, iseckanih

Listići svežeg bosiljka, za serviranje

Priprema:

Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kutije, a dva minuta pre kraja kuvanja dodajte grašak. Kad se skuva, ocedite, ali jednu šolju vode u kojoj ste kuvali testeninu sačivajte.

U međuvremenu u dubljoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, dodajte tikvice i propržite ih oko pet minuta, dok ne omekšaju. Zatim dodajte beli luk i dinstajte još oko minut, mešajući povremeno.

Dodajte testeninu, grašak, šolju vode od kuvanja testenine koju ste sačuvali, ostatak maslinovog ulja, soli i bibera po ukusu i kuvajte dok ne počne da se zgušnjava, mešajući povremeo. Kad se napravi kremasti sos (posle dva, tri minuta), sklonite sa vatre, dodajte limunov sok i promešajte.

Pospite rendanim parmezanom, pistaćima i rendanom koricom limuna, ukrasite listićima bosiljka i služite toplo.

Ako imate neki dobar recept za pastu, pišite nam!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop