• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napolijev napad na Skudeto - pikirali pojačanje iz PL

Autor mondo.rs

Promene u šampionu Italije podstakle su konkurente da se pojačaju kako bi prekinuli njihovu dominaciju.

Napoli sprema promene u odbrani, a prvo pojačanje moglo bi da stigne iz redova finaliste Lige šampiona.

Prema navodima "Gazeta delo sporta", tim iz Napulja namenio je 30 miliona evra za dovođenje desnog beka Totehema Kirana Tripijea. Oni u njemu vide fudbalera koji im je potreban na toj poziciji budući da tokom čitave ove sezone nisu imali pravo rešenje na kraj desne aut-linije.

To mesto su tokom ove godine u ekipi Karla Anćelotija zauzimali brojni fudbaleri kojima to nije bila prirodna uloga na terenu, između ostalog i naš Nikola Maksimović, pa je italijanski stručnjak odlučio da se ustremi na engleskog reprezentativca i dobije potrebnu sigurnost.


Trener je prema rečima poznatog italijanskog medija dobio "zeleno svetlo" od Aurelija de Laurentisa za sprovođenje ovog posla pa se veruje da će odmah nakon finala u Madridu, čelnici Premijerligaša i italijanskog predstavnika sesti za pregovarački sto.

Sezona Napolitanaca nije loše prošla, osigurali su drugo mesto na tabeli Serije A relativno rano i mogli su da se fokusiraju na takmičenje van Italije, ali im se nedovoljan fond igrača isprečio na putu ka osvajanju Lige Evrope.

Njih je zimus napustio Marek Hamšik, koji im je dugo bio najbolji igrač, i tim potezom nagovestio veće promene unutar ekipe koju je do prošle godine predvodio Mauricio Sari.


Leto će za ekipu sa juga doneti brojne turbulencije, već duže vreme se postavlja pitanje šta će biti sa najboljim igračima, ali ukoliko tim ostane na okupu, uz nekoliko pojačanja mogli bi da priprete Juventusovoj vladavini.

Odlazak Alegrija će zasigurno uzdrmati brod "bjankonera", njihova želja za trofejem Lige šampiona je postala opsesija, pa se čini da su poslednji potezi koje je klub iz Torina načinio delimično nepromišljeni i mogli bi da utiču na njihovu stabilnost.


Napoli upravo tu vidi svoju šansu, čuvanje postojećeg kadra uz dodatak dokazanog Tripijea i još nekoliko igrača označili bi ih kao glavnog konkurenta Juveu. Oni su od samog početka dominacije najveći takmac "staroj dami" pa je već duže vreme jasno da im ne nedostaje mnogo kako bi učinili i poslednji korak.

Tripije bi sa sigurnošću bio samo prvi potez Napolitanaca u ovom prelaznom roku, ali i očigledan pokazatelj da su spremni da u narednoj sezoni budu ravnopravniji rival u borbi za titulu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC