Slavi se Titov rođendan: U Komrovcu 15.000 nostalgičara

Autor:

U Kumrovcu je danas organizovana proslava Dana mladosti po 15. put od sticanja nezavisnosti Hrvatske koja je ove godine bila najmasovnija do sada.

0
A- A A+

tito, žmurke serija, žmurke Foto: Mondo/Stefan Stojanović


Prema procenama organizatora, proslavi rođendana doživotnog maršala SFRJ Josipa Broza Tita prisustvuje čak 15.000 poštovalaca njegovo lika i dela, dok ih je prethodnih godina bilo najviše 10.000.

Kao i prethodnih godina, zabranjeno je isticanje jugoslovenske zastave i uniformi JNA, dok se svi ostali komunistički simboli, uključujući i hrvatsku trobojku sa petokrakom, slobodno mogu isticati.

Skup prolazi bez incidenata, a posetioci, uglavnom ljudi treće životne dobi, došli su iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz Slovenije i BiH.

U Kumrovcu od jutra su se puštale partizanske i jugoslovenske rodoljubive pjesme, a glumac u maršalovoj uniformi, puši cigaru i pozira kao drug Tito sa oduševljenim turistima.

U rodnom mestu Josipa Broza Tita došli su predstavnici antifašističkih udruženja iz svih država bivše Jugoslavije, ali i preživeli pripadnici Narodnooslobodilačke borbe.

Ostale vijesti

Mondo izdvojeno