• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Totenhemov napad dobar, potrebna bolja odbrana?

Autor mondo.rs

Nekadašnji reprezentativac Engleske savjetovao je bivši klub o tome kako bi trebalo da posluju u ovom prelaznom roku.

Totenhem je već pripremio teren za naredni prelazni rok, ali bivši fudbaler tog kluba smatra da bi njihovi planovi trebalo da budu okrenuti u drugom smeru.

"Pijevci" su prema navodima engleskih medija blizu zavšravanja posla sa dvojicom odličnih ofanzivaca – Vilfridom Zahom iz Kristal Palasa i uzdanicom Aston Vile Džekom Grilišom. Ipak, Daren Anderton, koji je nekada uspješno branio boje tog kluba, smatra da Poketinu ne trebaju pojačanja u ofanzivi.


Legenda kluba je mišljenja da su timu potrebnija pojačanja u odbrani, s obzirom da je napadački dio ekipe već dobrano ispunjen različitim tipovima igrača.

"Džek Griliš ne bi poboljšao kadar Totenhema, jer oni trenutno na toj poziciji imaju boljih igrača od njega. Zaha je preskup, a takođe ne bi zaigrao odmah u postavi jer Poketino u napadu već ima igrače poput Alija, Kejna, Sona ili Eriksena", rekao je Anderton za "Sportingbet".

Klub iz Londona već dva prelazna roka nije doveo pojačanje, čitavu sezonu su "izgurali" sa timom koji je završio prošlu, pa su finale Lige šampiona i četvrto mjesto u Premijer ligi veliki uspjeh za njih.


Takođe, odrađena je rekonstrukcija stadiona, novi "Vajt Hart Lejn" je sada najmoderniji stadion na ostrvu i to je jasan pokazatelj da je klub u eri argentinskog trenera napravio iskorak i popeo se jednu ljestvicu više, postavivši se za standardnog učesnika najjačeg evropskog takmičenja.

Anderton sa druge strane smatra da je tim dovoljno dobar, ali da mu za je trofej u domaćem prvenstvu potrebno više čvrstine u posljednjoj liniji.

"Totenhem bi trebalo da se okrene Aronu Van-Bisaki prije nego što ga neki drugi klub privoli u svoje redove. Tripije je odigrao odlično Svjetsko prvenstvo prošle godine, ali se u nekoliko bitnih utakmica ove sezone veoma mučio, pa vjerujem da bi Bisaka bio odlično pojačanje i dugoročna zamjena za reprezentativca".


Desni bek Engleske je meta Napolija, oni planiraju da ga dovedu kako bi napokon imali na toj poziciji igrača kojem je to prirodno mjesto. Ukoliko on ode, sva je prilika da će "spursi" morati da se pojačaju upravo tu, jer je Serž Orije već dokazao da u njegovoj igri uvijek ima oscilacija.

Ekipi iz Londona će trebati prema riječima Andertona trebati i osvježenje na poziciji štopera. On smatra da bi Tobi Aldervejreld mogao uskoro da potraži novu sredinu, pa bi zbog toga Poketino trebalo već sada da nađe alternativu.


"Nejtan Ake bi bio odlična zamjena za Aldervejrelda kojem ugovor ističe sljedećeg ljeta i već je nekoliko puta nagovijestio da bi mogao da ode. Budući da se i Vertongen bliži posljednjoj godini, potreban im je novi igrač koji će zadržati postojeću čvrstinu u toj liniji tima", zaključio je Daren Anderton.

Totenhem je ove godine dao dosta šansi Huanu Fojtu, koji bi uz Davinsona Sančeza trebalo da garantuje budućnost defanzivi kluba. Oni su tokom sezone pružili odlične partije i vjeruje se da će i naredne dobiti priliku da nastave sa napretkom.


Dva prelazna roka neaktivnosti su iza "pijevaca", ovo će vjerovatno biti njihovo ljeto, a veće priče čekaju kraj utakmice finala Lige šampiona. Ukoliko osvoje to takmičenje sigurno će postati primamljiva destinacija brojnim igračima svjetske klase.

To bi direktno pokazalo koliko je klub promijenio pristup u proteklim godinama, te da je, napokon, spoznao da su trofeji ono što je u fudbalu najvažnije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC