• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrada za Milana Borjana: Odužićemo se za finale Kupa

Autor mondo.rs

Čuvar mreže Crvene zvezde i ove sezone je dobio golmansko priznanje.

 Nagrada za Milana Borjana: Odužićemo se za finale Kupa Izvor: MN PRESS

Na kraju sezone 2018/19, SOS kanal plus, portal MONDO i Sindikat fudbalera "Nezavinost" izabrali su najkorisnijeg golmana Superlige.

U organizaciji novinara Nebojše Petrovića, trofej "Ilija Pantelić" pripao je treći put čuvaru mreže Crvene zvezde Milanu Borjanu (31), jer je sakupio najviše poena prema kriterijumima koji obračunavaju primiljene golove, pobede, sačuvane mreže, kartone...

Golman novog-starog šampiona prvi put je dobio priznanje dok je bio igrač Radničkog, a u petak je drugi put dobio priznanje kao "jedinica" kluba sa "Marakane".

Uručenju priznanja i ove godine je prisustvovao Borjanov prvi trener Zdravko Bukarica, koji je o svom đaku govorio lepim rečima: "Milan je sazreo u golmana koji može da brani u svakom timu Evrope. Veoma je koristan, i jedna i druga noga su mu uvek u funkciji, igra dobro, izlazi van kaznenog prostora i sveo je greške na minimum. Maltene je nema".

Kada je došao na red razgovor sa novinarima, neizbežno je bilo pitanje o finalu Kupa, u kojem je Borjan u trenutku odluke "zaplivao" i nije stigao loptu koju je štoper Partizana Bojan Ostojić poslao u mrežu za konačnih 0:1.

"Bila je to psihološki veoma teška utakmica za nas. Partizan je imao malo veću želju, ekipa se malo ispraznila kroz celu godinu. Uticala je samo ta jača želja i to je donelo rezultat", izjavio je Borjan.

Upitan za primljeni gol, rekao je...

"I ja sam tu ispao. Mislim da bih stigao prvi do te lopte da se nismo sudarili, ali to je deo fudbala, greške se događaju. Žao mi je što se desilo baš u finalu Kupa. Iza nas je bila fenomenalna sezona i nadam se da ćemo da se odužimo sledeće sezone navijačima i fudbalskoj javnosti Ligom šampiona, trofejom naše lige i Kupom".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kada bude evocirao uspomene na takmičarsku 2018/19, reprezentativac Kanade pamtiće da je bio u vrhu tabele golmana Lige šampiona sa najviše intervencija.

"Pokazalo se da je to takmičenje gde svake druge sekunde imaš šut na gol. Igrali smo sa ozbiljnim ekipama, Liverpul je bio sa nama u grupi, a sad igra finale. Voleo bih da oni osvoje. Naša liga dosta zaostaje za engleskom i drugim ligama i u budućnosti bi trebalo da mnogo više napredujemo i što se tiče lige i terena i svega, da bismo stekli brži fudbal i da bismo bili na tom nivou".

Najbolji golman na svetu je...

"Prema mom mišljenju, Alison je trenutno najbolji golman sveta, što je pokazao i u polufinalu i u mnogim utakmicama kroz sezonu", rekao je Borjan.

Borjan će za nekoliko dana otputovati u Kanadu, jer će sa reprezentacijom u SAD učestvovati na "Gold kupu" (15. jul - 7. jul), u konkurenciji Meksika, Kube i Martinika. Zbog tog takmičenja propustiće značajan deo priprema sa Zvezdom, ali ne smatra da će to biti hendikep.

Plan je da sa njim u Americi, na Gold kupu, bude i trener golmana Crvene zvezde Dušan Gašić.

"Generalno, pokazalo se da to (odsustvo sa priprema) nije problem. Pre dve godine sam došao u Zvezdu direktno na utakmicu. Sad znam filozofiju kluba i sistem trenera Vladana Milojevića. Trener golmana Dušan Gašić ići će sa mnom u Kanadu da odradimo glavnih 10 dana priprema. Nemam pauzu, radiću u kontinuitetu i neće biti teško da se naviknem".

Kada se vrati u Srbiju, sa crveno-belima ponovo će pokušati da se kvalifikuje za grupnu fazu Lige šampiona, a na tom putu je potencijalno najopasniji protivnik Ajaks, koji je ove sezone stekao Borjanove simpatije.

"I Salcburg je prošle godine bio nezgodna ekipa, sa velikim budžetom, pa smo ih prošli i ušli u Ligu šampiona. U fudbalu se nikad ne zna, ne gledamo tako, već idemo iz meča u meč, pa Bože moj, daćemo sve od sebe da uđemo u takmičenje ko god da nam bude rival", dodao je Borjan, ovogodišnji laureat.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC