• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajpcig bez trofeja, Bajernu dupla kruna!

Autor mondo.ba

Bavarci kaznili promašaje Lajpciga i pobjedom 3:0 na Olimpijskom stadionu u Berlinu 19. put osvojili Kup Njemačke.

"Mali“ Lajpcig nadao se prvom trofeju u klupskoj istoriji, ali je 109 godina stariji Bajern još jednom pokazao da je neprikosnoven u Njemačkoj.

Klub koji je osnovan prije deset godina zahvaljujući novcu glavnog sponzora „pretrčao“ je do Bundeslige, zatim u najvišem rangu osvojio drugo, šesto i treće mjesto na tabeli, ali uprkos svemu daleko je od toga da bude pravi rival Bavarcima.

Bajern je u subotu uveče na Olimpijskom stadionu Berlinu održao čas Lajpcigu i pobjedom 3:0 složio 19. trofej Kupa Njemačke u klupsku vitrinu, te osvojio „duplu krunu“.

Kovač u istoriji!

Trener Bajerna Niko Kovač ušao je u istoriju njemačkog fudbala jer je prvi koji je osvojio duplu krunu i kao igrač i kao trener.

Šampion Njemačke izdržao je 25 minuta nevjerovatnog presinga fudbalera Lajpciga koji su žarko željeli svoj prvi trofej u svom prvom finalu, a onda nametnuo svoj ritam kojim godinama „melje“ protivnike.

Imao je Lajpcig priliku da sjajno finale u Berlinu odvede putem koji bi Kovača i njegovu ekipu stavio u neugodnu poziciju da juri rezultat, ali je povratnik u tim poslije povrede, Manuel Nojer sjajnom odbranom na samoj liniji uz pomoć prečke odbranio šut glavom Poulsena sa samo pet metara.

Lajpcig je u prvoj četvrtini meča igrao sjajan presing ne dozvoljavajući igračima Bajerna da uopšte počnu akciju, ali kada su se malo istrošili i zastali, puklo je između linija i Bavarci su brzom tranzicijom lako prelazili linije protivnika.

Ključni trenutak desio se u 29. minutu kada se Levandovski odlično snašao i glavom matirao Gulačija koji je bio malo zaklonjen.

Poslije toga se promijenio odnos snaga na terenu i Bajern je na poluvrijeme mogao da ode sa dva gola prednosti.

Stopostotnu šansu u 43. minutu imao je Koman i sve je dobro uradio, savladao i Gulačija, ali je štoper Lajpciga Konate na samo metar od gola glavom blokirao udarac Francuza.

Koliko Nojer znači Bajernu pokazao je u 48. minutu, kada je sjajnom intervencijom u situaciji „jedan na jedan“ odbranio udarac Forsberga i ispravio grešku svoje odbrane.

Bio je to okidač za fudbalere  crvenim dresovima koji su u narednim minutama opsjedali gol Gulačija, koji je uspio da odbrani dva pokušaja Levandovskog, a onda ponovo šansa za Lajpcig, i to kakva!

Timo Verner našao se u odličnoj šansi na desetak metara, a loptu je na putu ka golu izblokirao Zile.

Nešto kasnije, u 62. minutu istakao se i drugi štoper Bajerna, ali na suprotnoj strani. Mats Humels iznio je loptu, a potom nastavio prodor i šutirao sa dvadesetak metara u Gulačija.

U istom minutu Bajern je ponovo imao sjajnu priliku, kada je Gnabri poslije centaršuta sa desne strane i odbijene lopte sa pet metara šutirao pored gola.

Nakon svih ovih promašaja, bedem Lajpciga konačno je probio Komen u 78. minutu. Francuz je fantastično primio loptu i odmah napravio prostor za udarac koji je završio u mre-i – 2:0.

Već tada bilo je jasno da će klupska vitrina Lajpciga ostati prazna, ali je sudbinu kluba iz Istočne Njemačke zapečatio Levandovski u 85. minutu.

Poljak je poslije jednog dugačkog pasa izdržao duel sa Konateom, a onda rutinski postigao pogodak koji je burno proslavio sa navijačima.

Bajern je tako stigao do duple krune, a ne treba zaboraviti i osvojeni Superkup Njemačke na startu sezone i priredio lijep oproštaj svojim sada već bivšim igračima – Arjenu Robenu i Franku Riberiju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC