• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha i Bolonja ne staju, "skalp“ Napolija za kraj

Autor mondo.ba

"Mihajloviću, ostani“, bila je poruka navijača poslije sjajne pobjede Bolonje nad Napolijem u posljednjem meču sezone.

Siniša Mihajlović spasio je Bolonju ispadanja iz Serije A, ali možda još važnije, od gubitničke ekipe, koja je bila na samom dnu tabele, napravio je ekipu koja igra napadački fudbal i pobjeđuje.

Tu mentalnu snagu ekipa Bolonje dokazala je i subotu uveče kada je na svom stadionu Renato Dal ’Ara smogla snage da nakon prokockana dva gola prednosti dođe do velikog trijumfa 3:2 nad Napolijem.

Crveno-plavi držali su protivnika daleko od svog gola u prvom poluvremenu, a onda kada je on pomislio da će se zadovoljiti egalom pred odmor, zadali mu dva snažna udarca.

Palasio je u 43. minutu odlično probio i centrirao, a Federiko Santander iskoristio nepažnju odbrane Napolija i glavom matirao Karnezisa za vođstvo Bolonje.

Samo dve minute kasnije opšti delirijum na tribinama "Dal ’Are“ i Napoli na koljenima.

Santander je u krugu na centru uposlio Džemailija koji je povukao loptu gotovo do šesnaesterca i uputio neodbranjiv udarac – 2:0.

Drugo poluvrijeme, ili tačnije većina drugog poluvremena pripalo je Napoliju, koji je ipak vicešampion Italije.

Precizan pas Ruiza i pravovremeno ubacivanje Gulama bili su dovoljni Napoliju da smanji na 2:1 u 57. minutu i vrati potpunu neizvjesnost, a dodatni pritisak na domaće izvršio je i Karlo Anćeloti ubacivanjem Mertensa i Kaljehona.

Upravo ovaj prvi vratio je Napoli potpuno u život u 77. minutu svojim 16. golom u sezoni, na kojem treba da zahvali saigračima, prvenstveno asistentu Junesu.

Ali tu se vraćamo na Mihajlovića.

"Bio sam jedan od rijetkih koji je vjerovao i bio svjestan kvaliteta ove ekipe“, rekao je srpski stručnjak nedavno nakon što je Bolonja definitivno obezbijedila opstanak.

Tu vjeru u međuvremenu je uspio da ugradi u svoje igrače, koji se nisu predali ni u subotu uveče protiv jedinog pravog konkurenta Juventusu u prethodne dvije godine.

Mihajlovićevo čudo

Ekipa Bolonje sa Mihajlovićem na klupi upisala je 9 pobjeda, 3 remija i pet poraza. Prije njegovog dolaska Bolonja je bila u zoni ispadanja, na 18. poziciji sa 14 bodova, a poslije pobjede nad Napolijem zauzima 10. mjesto na tabeli  sa 44 osvojena boda.

Šlag na tortu, iako ne pretjerano lijep, ali izuzetno sladak bio je pogodak Santandera za pobjedu nad Napolijem 3:2 u 88. minutu posljednjeg meča sezone.

Dijks je centrirao i praktično pogodio u glavu Santandera a lopta je završila iza leđa Karnezisa za veliko slavlje navijača na tribinama kojima je poslije toga ostala još samo jedna želja.

"Mihajloviću, ostani“, poručili su srpskom stručnjaku fanovi Bolonje i sada im ostaje samo nada da će ih on poslušati.

Serija A, 38. Kolo

Frozinone – Kjevo 0:0

Bolonja – Napoli 3:2 (2:0)
/Santander 43, 88, Džemaili 45 – Gulam 57, Mertens 77/

Nedjelja

Torino – Lacio (15.00)
Sampdorija – Juventus (18.00)
Roma – Parma (20.30)
Atalanta – Sasuolo
Kaljari – Udineze
Fiorentina – Đenova
Inter – Empoli
SPAL – Milan

TABELA: Juventus 90, Napoli 79, Atalanta 66, inter 66, Milan 65, Roma 63, Torino 60, Lacio 59, Sampdorija 50, Bolonja (+1) 44, Sasuolo 43, SPAL 42, Parma 41, Kaljari 41, Fiorentina 40, Udineze 40, Empoli 38, Đenova 37, Frozinone (+1) 25, Kjevo (+1) 17*

NAPOMENA: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC