• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Elektrokrajina: "Nulta tolerancija" daje rezultate

Autor SRNA

Preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka je od 20. do 23. maja povećalo naplatu električne energije za 33,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine, odnosno za 1,5 miliona KM, dok je sa mreže isključilo 135 dužnika.

 Elektrokrajina naplata dugovi Izvor: mondo.ba
Izvor: mondo.ba

 Pozitivan trend vidljiv je i u poređenju sa istim danima aprila, jer je priliv sredstava u maju veći za 18,9 odsto, odnosno za 943.000 KM, saopšteno je iz "Elektrokrajine".

Za prva tri dana akcije dosljedne naplate električne energije, od 20. do 23. maja, sa mreže je isključeno 135 dužnika, od čega 23 pravna lica i 112 domaćinstava.

Iz "Elektrokrajine" napominju da domaćinstva čine 90 odsto od ukupnog broja potrošača, pa je i više isključenih iz te kategorije.

"Na osnovu zaključka Uprave `Elektrokrajine`, mjere isključenja sa mreže se nisu i neće primjenjivati prema korisnicima socijalne potrebe", navode iz ovog preduzeća.

Iz "Elektrokrajine" dodaju da će naplatu potraživanja prema tim licima rješavati u saradnji sa centrima za socijalni rad i lokalnim zajednicama.

"Proteklih dana smo sa mnogim privrednim subjektima koji imaju značajan obim proizvodnje ili veliki broj zaposlenih postigli dogovor da odmah uplate dio duga za utrošenu električnu energiju, uz ostavljeni rok do kraja mjeseca da izmire preostale dospjele obaveze", navodi se u saopštenju "Elektrokrajine".

Iz ovog preduzeća navode da su na ovaj način izašli u susret velikim privrednim subjektima, cijeneći visinu štete za njihov proizvodni proces u slučaju momentalnog isključenja sa mreže.

Iz "Elektrokrajine" ističu da se akcija dosljedne naplate električne energije nastavlja i u narednom periodu.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BL

Monopolisti sjetili se iko,ikada stopu Nulte tolerancije primjeniti kad su davanja u pitanju.Jos jedna nepotrebna demonstracija sile.Naucite jednom tu lekciju da prvo morate da dajete da bi mogli uzimati,zbog takve tolerancije,redovi pred ambasadama su sve veci i veci.Proradila i kod ljudi nulta stopa.

Xjb3

Tako su pričali i ovi prije vas pa sad ispade da nije valjalo kako su radili. Sledeća garnitura kpja dođe će pričati istu priču pa tako će i ovaj vaš ;uspjeh; biti mazanje očiju sirotinji.Sve sa čim se hvalite je laž, a gubitke smanjujete što preuzetu energiju očitate dan rsnije ,a fabrike popišete 4 dana kasnije. Toliko o sposobnosti nove garniture.

Dan

uvalulu se u dugove kod banakai prijatelja umesto da su sklopilisporazum na otplatu. e onda voli drzavukoja te tera u dugove, kredite i odlazak u pecalbu.

Rade

Velikim privrednim subjektima i fizičkim licima koji duguju po desetine hiljada maraka uvijek izlazite u susret. Nista novo, lako je na taj nacin upravljti monopolskim firmama.

MONDO REPORTAŽE