"Najveći Italijan" kupuje Fiorentinu

Autor:

Klub iz Firence trebao bi dobiti novog vlasnika, američkog biznismena Roka Konmisa, koji za sebe kaže da je veći Italijan od bilo koga na svijetu.

"Najveći Italijan" kupuje Fiorentinu Foto: Guliver/Getty images/Alessandro Sabattini

Američki milijarder i Vlasnik Njujork Kosmosa, Roko Komiso postaće novi vlasnik Fiorentine, objavio je Njujork Tajms, a prenijeli su italijanski mediji.

Kako se navodi, Komiso je postigao dogovor sa braćom Dela Vale koji su prije 17 godina spasili klub od bankrota, a posao vrijedan 135 miliona evra trebao bi biti završen do ponedjeljka.

"Ne mogu da potvrdim ni demantujem bilo šta", izjavio je Komiso za list „Korijere Fiorentino“.

Komiso je rođen u Kalabriji, odakle se kao dijete preselio u SAD, gdje je vlasnik kablovske kompanije, ali i Njujork Kosmosa.

Ono što se možda neće svidjeti fanovima Fiorentine su njegove ranije izjave u kojima je potvrdio da je fan Juventusa.

"Odrastao sam kao fan Juventusa i to sam i danas, ali iznad svega navijam za reprezentaciju Italije. Fiorentini želim sreću u današnjem meču protiv Đenove, dobro sam upoznat sa bojama Fiorentine i njenim slavnim danima i legendama, poput Kurta Hamrina i Gabrijela Batistute. Uvjeravam vas, veći sam Italijan od bilo koga na svijetu", rekao je Komiso.

Italijanska „La Republika“, međutim, tvrdi da bi preuzimanje Fiorentine trebalo da košta Komisa oko 200 miliona evra, a ne 135 miliona, a navodno on je spreman da kupi Fiorentinu čak i ukoliko ispadne u Seriju B.

Tagovi:

Ostale vijesti