Jovića zovu Barsa i Real: "Možda Engleska, Italija?"

Autor:

Srpski napadač indirektno poslao poruku klubovima iz Premijer lige i Kalča da krenu po njega...

Jovića zovu Barsa i Real: "Možda Engleska, Italija?" Foto: MN Press

Nećemo pogriješiti ako kažemo da je Luka Jović trenutno jedan od najtraženijih fudbalera u Evropi, a da Frankfurt može da "tvrdi pazar" dok ne dođe ponuda kojoj ne mogu da kažu ne.

Za novu sredinu pitaće se naravno i srpski napadač, strijelac 27 golova u svim takmičenjima za Ajntraht ove sezone, a nema potrebe naglašavati koliko pogrešan odabir može da uspori ili čak zaustavi njegov fudbalski razvoj koji je trenutno na vrhuncu.

U intervjuu za MONDO, Marko Pantelić ga je savjetovao da ostane u Frankfurtu, ali po svemu sudeći je vrijeme za promjenu sredine, samo koji od velikih klubova?

U početku je najkonkretnija bila Barselona, potom se Real Madrid uključio u priču i prema nekim informacijama iz Španije dogovorio je transfer Jovića, da bi se posljednjih dana sve više pričalo o tome da su "izašli iz priče" jer je Frankfurt mnogo tražio...

To znači da je transfer saga o Luki Joviću na početku, a do sada nismo mogli da čujemo - šta je to što on želi od naredne sezone?

/PET RAZLOGA ZBOG KOJIH ĆE LUKA JOVIĆ BITI VELIKI IGRAČ/

Prošle jeseni, dok je igrao za mladu reprezentaciju Srbije, istakao je da mu uopšte ne smeta što je u "orlićima" pošto je za njega najvažnije da igra fudbal, tako da to možda bude jedan od najvažnijih uslova i prilikom promjene klupskih boja...

Jasno je da bi u Barseloni morao da sačeka da Luis Suarez odstupi od svog fudbala, u Real Madridu nije zagarantovano mjesto pored Karima Benzeme. 

"Iz mog iskustva u Ligi Evrope, rekao bih da mi neke druge evropske lige bolje 'leže' kada je u pitanju stil fudbala", rekao je Jović odlučno za nemački "Welt am Sonntag".

"Bundes liga je fizički izuzetno zahtjevna, ali poslije utakmica sa Čelsijem i Interom u Ligi Evrope, lično sam imao osjećaj da bih mogao još bolje da se snađem u Premijer ligi ili Seriji A".

Luka Jović Foto: Guliver/Getty images/Alex Grimm

To je bila indirektna poruka klubovima iz Engleske i Italije da krenu po njega u ovom prelaznom roku, a sudeći po novcu kojim raspolažu to su najbolji timovi sa Ostrva, minus Čelsi koji ima zabranu transfera, odnosno Juventus koji se do sada nije spominjao kao opcija.

/KVIZ: KOLIKO ZNATE O LUKI JOVIĆU?/

"Čini mi se da više odgovara kako igraju timovi u tim zemljama".

I dalje nije isključeno da Luka Jović ostane u Frankfurtu, što je poručio i direktor Fredi Bobić koji je i doveo srpskog napadača iz Benfike kada tamo niko nije vjerovao u njega, ali utisak je da je momku iz Bijeljine do promjene sredine poslije dvije godine u Njemačkoj.

"Jedva čekam da se poredim sa najboljim igračima svijeta. Samo je jedno sigurno: želim da napravim dobru karijeru", zaključio je mladi napadač.

Tagovi:

Ostale vijesti