Legendarni Kempes: Mesi je sebičniji od Ronalda

Autor:

Čuveni "gaučos" našao je manu u igri Lionela Mesija. U pitanju je sebičnost, čak iako je najbolji "paker" Evrope.

Legendarni Kempes: Mesi je sebičniji od Ronalda Foto: Guliver/Matthias Hangst/Getty Images

Najveći broj kritičara Lionela Mesija dolazi iz njegove Argentine.

Ovoga puta manu u njegovoj igri zapazio je legendarni Mario Kempes, osvajač Mundijala sa "gaučosima" 1978. godine, koji je u intervjuu za španski "As" odlučio da ga uporedi sa Kristijanom Ronaldom, kao što su učinile već hiljade drugih.

Kempes je kazao da u posljednje vrijeme vidi jednu veliku promjenu u igri Lea Mesija, a da je to jedan od razloga zbog kojih Barselona ne može da uspostavi dominacju.

"Ranije sam Mesija više gledao kao timskog igrača, sada kada ga gledam čini mi se da je sebičniji u napadima svog tima", rekao je Mario Kempes i nadovezao se na priču o Kristijanu Ronaldu koji sve više igra kao centralni napadač, a manje na boku.

"To je suprotno od Ronalda koji sada više igra za tim nego za sebe".


Zanimljivo, Leo Mesi je ove sezone šesti put u karijeri osvojio "zlatnu kopačku" Evrope, kao najbolji strijelac "starog kontinenta", ali je istovremeno u svim takmičenjima za Barselonu zabilježio i čak 22 asistencije.

Što je najviše u "ligama petice"!

Kristijano Ronaldo ih je imao 13 ove godine za Juventus, što je više nego prethodne sezone za Real Madrid.
"Reći ću vam jednu stvar, mi Argentinci kritikujemo Mesija jer smo specijalisti za kritikovanje nečega što je naše", pokušao je Mario Kempes da objasni otkud ovakav komentar.

Na kraju razgovora stao je ipak na stranu Lea Mesija.

"Da me pitate s kim bih volio da igram, rekao bih s Mesijem. I to zato što sam već igrao sa Dijegom Maradonom...", zaključio je legendarni napadač koji je i prethodnih godina kritikovao Mesija zbog doprinosa reprezentaciji.

Ostale vijesti