• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baterija od tri dana, brz hardver i vrlo dobra cena

Autor mondo.rs

Šta kažete na bateriju koja se turbo brzo puni, a traje do tri dana Ili na kvalitetne kamere uz dobar procesor i raskošnu memoriju po ceni za svakoga? To je tek početak priče!

 Baterija od tri dana, brz hardver i vrlo dobra cena Izvor: MONDO portal / Motorola

Motorola se vratila novom Moto G7 serijom, u kojoj se svakako izdvaja Moto G7 Power model, zbog svoje masivne baterije i odlično izbalansiranih karakteristika po ceni, koja je apsolutno prihvatljiva za sve korisnike. Motorola Moto G7 Power trenutno se prodaje u najvećem broju paketa domaćih operatora po ceni već od jednog dinara, a u slobodnoj prodaji je preporučena cena 220 evra.

Probajte Motorolu besplatno

I Moto G7 Power je deo akcije Probaj Motorolu, koja omogućava da do 30 dana besplatno i bez skrivenih obaveza isprobate Motorola telefone. Ako vam se telefon ne svidi - vratite ga u originalnom pakovanju i bez oštećenja, bez drugih obaveza. Pročitajte detalje akcije i svakako pružite šansu Moto G7 Power, Moto G7 seriji i ostalim Motorolama.

Jedan od četiri modela nove Moto G7 serije, dakle Power model, izdvaja se baterijom kapaciteta 5.000 mAh, koja je u mogućnosti da telefon drži budnim do čak tri dana! Baterija se puni po Turbo Charge principu, a proizvođač u kutiju odmah pakuje i brzi punjač, koji omogućava da se za samo 15 minuta punjenja dobije do devet sati rada. Ipak, kapacitet sam po sebi ne bi bio dovoljan za ovakav rezultat autonomije, pa je Motorola primenila, zajedno sa proizvođačima ostalog hardvera niz procesa, koji omogućavaju bolje trajanje tj. autonomiju baterije.

Android Pie i AI omogućavaju vam savete kako da optimizujete trajanje baterije tako da uvek imate energije u telefonu za omiljene aplikacije. Recimo, ako neka od aplikacija troši energiju baterije više nego što bi trebalo Moto G7 Power će vas posavetovati da je isključite. Postoji i mogućnost uključivanja “adaptivnog“ tj. prilagodljivog moda korišćenja baterije, koji će automatski, u pozadini obavljati operacije s uključenim aplikacijama, tako da gasi one, koje ne koristite, ne dozvoljava im da se bude bez poziva i da na taj način produži autonomiju. I na kraju, ako dođete do situacije da je baterije, ipak na izmaku, a vi iz nje tražite još koji sat korišćenja, tu je mod za uštedu energije, koji omogućava upravo to - da baterija ostane aktivna tj. telefon u stanju rada dok ne dođete do punjača.

Važno je da napomenemo da je telefon sasvim uobičajene veličine, nije prevelik niti pretežak i potpuno normalno leži u ruci, kao i telefoni, koji imaju drastično manju bateriju. To se moderno zove ergonomija i Motorola je sve ispoštovala bez greške ;)

Ali, ne svodi se Motorola Moto G7 Power samo na bateriju i njenu autonomiju. Motorola je za sve ostale funkcije odabrala najbolje u klasi. Proizvođač se vodio strategijom “manje je bolje“, a evo i šta to tačno znači. Kompanija je odabrala kvalitetnije komponente, a nije išla slepo za trendovima. Zato Motorola Moto G7 Power ima jednu kvalitetnu kameru, umesto dve loše. U pitanju je PDAF 12 MPx kamera sa velikim pikselom (1.25 um) i propuštanjem više svetla (f/2.0). Zahvaljujući brzom autofokusu i odzivu kamere u mogućnosti ste da uhvatite svaki trenutak, a na raspolaganju je i LED blic, koji može da se upotrebi i kao baterijska lampa.

Obe kamere (selfi kamera 8 MPx, f/2.2, Full HD video) podržavaju zamućivanje pozadine (blur ili tzv. boke efekat), sa novim opcijama za snimanje portreta, koji unapređuju izgled automatski, a svi efekti mogu da se pojačaju ili čak isključe u Galeriji. Tu je i opcija Cinemagraph, koji omogućava snimanje delića slike u pokretu, pre okidanja i opcija poboljšanog zumiranja uz očuvanje kvaliteta slike.

Osim pomenutih tu su i opcije grupnih portreta i selfija, 4K video snimanje, usporen video snimak, izdvajanje pojedinih boja u ostatku crno-belog videa, pronalaženje informacija o objektima, koje gledate kroz objektiv kamere (Google AR) i drugi. Naravno, kamera omogućava automatsko podešavanje, pomoću pametnog prilagođavanja svakom kadru, a na raspolaganju vam je i profesionalni mod, koji vam omogućava ručnu kontrolu ISO parametra, balansa belog, kontrasta, ekspozicije, brzine okidanja, fokusa itd.

Pogledajte slike koje pravi Moto G7 Power:

Što se hardvera tiče, kao što smo rekli - Motorola je izabrala pouzdana i dokazana rešenja, koja će omogućiti kvalitetan i brz rad. Snapdragon 632 čipset sa osam jezgara zadužen je za brzinu, zajedno sa 4 GB RAM memorije i 64 GB memorije za korisnika, koja se proširuje microSD karticama do 512 GB. U ponudi je i model sa dve SIM kartice, a svaki Moto G7 Power podržava brzu 4G mrežu, ima 3.5 mm audio ulaz i Moto Experience opcije.

Moto Experience su tzv. Moto pokreti, koji na zabavan, ali brz i koristan način omogućavaju da upravljate svojim telefonom ili ga koristite. Recimo, protresite telefon da aktivirate baterijsku lampu ili dvaput okrenite zglobom da aktivirate kameru i promenite njen mod rada. Takođe, tu je i tzv. Peek ekran, koji prikazuje brze informacije tj. sažetak obaveštenja, odakle možete da odgovorite na neke, ako je potrebno, sve bez uključivanja telefona. Tu su i podizanje telefona da se utiša zvono, okretanje ekranom nadole da se aktivira mod tišine ili otključavanje ekrana pogledom. Naravno, tu je i skener otiska prsta sa zadnje strane, koji je ujedno i dodatni način za kontrolisanje određenih funkcija telefona - prevlačenjem prsta preko površine skenera.

Motorola Moto G7 Power, naravno ništa ne bi bila bez dobrog ekrana, a Motorola je ovog puta primenila IPS ekran dijagonale 6.2 inča sa 1.570 x 720 piksela rezolucijom i odnosom ekrana 19:9, koji je pogodan za gledanje filmova i snimljenih video klipova.

Telefon dolazi sa Android Pie softverom, koji će biti nadograđen na Android Q u nekom trenutku, a Motorola će isporučivati bezbednosna i druga ažuriranja na svaka dva meseca.

Za kraj pogledajte specifikacije svih Motorola Moto G7 modela i ne zaboravite da je Motorola Moto G7 Power već u ponudi domaćih operatora OVDE i OVDE. Kompletan test telefona možete očekivati uskoro, a kao najavu pogledajte naše raspakivanje, koje smo napravili nedavno.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Motorola Moto G7 serija specifikacije i cene:

Opcije/Model

Moto G7

Moto G7 Plus

Moto G7 Play

Moto G7 Power

Ekran

6.24" (1.080 x 2.270)

6.24" (1.080 x 2.270)

5.7" (720 x 1.512)

6.2" (720 x 1.512)

Čipset

Snapdragon 632

Snapdragon 636

Snapdragon 632

Snapdragon 632

RAM

4 GB

4 GB

2 GB

4 GB

Memorija

64 GB

64 GB

32 GB

64 GB

Kamera

12 MPx (f/1.8) + 5 MPx

16 MPx (f/1.7) + 5 MPx

13 MPx (f/2.0)

12 MPx (f/2.0)

Selfi kamera

8 MPx (f/2.2)

8 MPx (f/2.2)

8 MPx (f/2.2)

8 MPx (f/2.2)

Baterija

3.000 mAh

3.000 mAh

3.000 mAh

5.000 mAh

OS

Android Pie

Android Pie

Android Pie

Android Pie

Mere

157 x 75 x 7.92 mm

157 x 75 x 8.27 mm

147 x 71 x 7.99 mm

159 x 76 x 9.3 mm

Težina

174 grama

172 grama

149 grama

193 grama

Cene

Oko 255 €

Oko 315 €

Oko 160 €

Oko 220 €

moto g7 power. 60 hours of battery matters to you.
Izvor: Motorola

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS