• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže novi Windows i znamo prve odlike

Autor mondo.rs

Rekli su da će Windows 10 biti poslednji operativni sistem, ali stiže jedan novi i izvor informacije je niko drugi do - Microsoft!

 Stiže novi Windows i znamo prve odlike Izvor: MONDO portal

Kad je bila premijera Windows 10 OS-a jedna od izjava Microsoft predstavnika za štampu bila je da je to verovatno poslednji operativni sistem u takvom obliku, koji je zamišljen kao servis konstantno u razvoju, a ne kao klasičan softver. Danas, kad je Windows 10 konačno i zvanično najpopularniji operativni sistem na svetu procurele su prve informacije o, ipak novom Windows sistemu, na kojem Microsoft uveliko rade.

Windows će postati Cloud servis, odnosno izvršavaće se iz oblaka i ažuriraće se u pozadini kad to korisnik neće ni primetiti, bez prekidanja rada, a korisnici će biti u prilici da sami aktiviraju delove sistema, koji su im potrebni ili isključe one, koji nisu. Ovo vrlo podseća na današnji Chrome OS, ali je daleko od Windows Lite operativnog sistema, za koji smo očekivali da bude najavljen.

Umesto novog, laganog OS-a, direktno od Microsoft predstavnika dobili smo napomene o potpuno novoj vrsti operativnog sistema, koji bi zaista trebalo da bude prilagodljiv automatski mnogo većem broju uređaja, da bude mobilan, jer zavisi samo od internet konekcije i uvek ažuriran, jer se nadograđuje non-stop i to u pozadini.

Microsoft je na Computex sajmu na Tajvanu najavio da će ovaj moderan OS biti kompatibilan sa 5G vezom, što je i razumljivo, a podržavaće i unos/pretragu glasom, digitalnom olovkom ili dodirom, kao i još nekim načinima, koji su u razmatranju i/ili razvoju.

Nema podataka o tome kad bi novi Windows OS mogao da se pojavi, ali kako je 5G glavni “sastojak“, kao i Cloud infrastruktura, ne očekujemo ga sledeće, a možda ni 2021. godine, kad bi 5G tek trebalo da se “odomaći“ na svim meridijanima.

Jedna zanimljiva stvar sa novim Windows OS-om je to što neće biti podložan pirateriji, kao ni mnoge usluge zasnovane danas na Cloud infrastrukturi, što je još jedan od velikih rešenih problema za Microsoft, ako sve bude ovako, kao što je danas sa Cloud-om.

Kako vam se čini ideja o novom Windows-u?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS