• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita se seli u Sloveniju i spaja sa Olimpijom?!

Autor mondo.rs

Bombastična vest iz Zagreba...

 Cedevita se seli u Sloveniju i spaja sa Olimpijom?! Izvor: MN PRESS
Emil Tedeski
Izvor: MN PRESS

U večeri šokantnog poraza protiv Cibone i gubitka hrvatske titule posle pet godina, KK Cedevita došla je u centar pažnje zbog još jednog razloga.

Portal sportklub.hr objavio je ekskluzivnu informaciju da je vlasnik Cedevite Emil Tedeski odlučio da preseli klub u Sloveniju i da "uđe" u Olimpiju, koja je ove sezone ispala iz ABA 1 lige.

Prema istom izvoru, Tedeski razmatra i mogućnost selidbe u Sarajevo, nezadovoljan statusom kluba u Zagrebu. "Svih ovih godina prava podrška (grada) je izostala, problema je mnogo, gledaoca i pravih navijača na utakmicama gotovo da i nema", neki su od navedenih razloga najavljenog "premeštaja" svrgnutog hrvatskog šampiona.

Sa druge strane, Olimpija je izgubila status učesnika ABA 1 lige i na ovaj način bi našla način da ostane u najboljem regionalnom društvu i sledeće sezone.

"S obzirom na to da je Petrol Olimpija ispala iz ABA lige, nagađa se da bi Cedevita ušla u klub i uz zajednička finansijska sredstva od par miliona evra stvorila bi se vrlo respektabilna ekipa u regiji. Klub bi se svakako takmičio u ABA ligi i verovatno Evrokupu, pod nazivom Olimpija Cedevita. Proteklih sezona posećenost utakmica Petrol Olimpije je vrlo slaba i postoji nada da bi se to promenilo s obzirom na proračun i ambicije novog ili ujedinjenog kluba", objašnjeno je u tekstu.

Takođe, precizirano je da će Slaven Rimac ostati trener Cedevite, a glavni saradnik bi mu ostao Davor Užbinec, koji bi zajedno sa šefom struke obavljao i posao sportskog direktora posle odlaska Veljka Mršića.

Naravno, sve navedeno čeka konkretniju najavu i dodatna pojašnjenja. Pre svega, u slučaju da se ovaj scenario ostvari, postavlja se pitanje kako će Olimpija Cedevita učestvovati sledeće sezone u ABA ligi - kao hrvatski predstavnik koji je "preneo" svoju kartu za Jadran u Ljubljanu, čime će de facto postati predstavnik Slovenije, a ona je već ispunila kvotu svojih klubova u najvišem rangu za takmičarsku 2019/20.

Sa druge strane, da li bi takav ishod ostavio Hrvatsku bez garantovanog učesnika ili bi tamošnje treće mesto preko leta "popunio" neki klub?

Pitanja je mnogo, a brzo ćemo videti da li će odgovori početi da stižu...

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

TO BI BILA PRAVA STVAR

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC